Anja Robanke: Spring ud i det! Giv slip på trygheden, og udlev din frihed

Anja Robanke har en hverdag som rullende freelancer. Et job, som kræver, at man holder op med at tænke for meget over tingene

Ideen om at blive en ‘digital nomade’ er blevet en drøm for mange de seneste par år. Tænk at være helt fri af kontor og hus, og blot kunne tage hen, hvor det passer dig, når du har lyst til det. Det er virkeligheden for Anja Robanke, som nu rejser Europa tyndt i sin autocamper, mens hun arbejder som freelance grafiker og fotograf.

Selvom alle Anjas ejendele kan være på 11 m2, har hun brug for at brede sig over hele Europa. Hun er Freelancer med to streger under ”free”, og hun arbejder, spiser og sover i sin autocamper, Bumle. Sammen med Bumle er hun taget på en rejse fra drøm til virkelighed, og hun vil råde os andre til at gøre det samme.

”Man kan drømme for meget; planlægge for meget – og så får man det ikke gjort. Gør det nu! Hop ud i det!” siger hun.

Anja mener dog ikke, at vi alle skal købe en autocamper og leve det samme liv som hende, men hun synes, det er en skam, at så mange kun drømmer, men ikke gør noget ved det.

”Vi skal helt sikkert drømme, men vi må ikke hænge for fast, så det bare ender med, at man lever på drømmen uden at realisere den. Måske skal man sætte sig selv en deadline?!” siger hun

Vi drømmer for meget

Anja er et forbillede fra mange freelancere, der har en drøm om at blive geografisk uafhængig. Hun bliver jævnligt kontaktet af drømmere, der vil følge i hendes hjulspor som digital nomade. Derfor har hun nu valgt at lave en Q&A på hendes hjemmeside. Selvom hun bliver mødt af meget ros og respekt, tvivler hun på, at landevejene bliver fyldte af andre som hende.

”Der er rigtig mange drømmere, der skriver til mig. Men ud af dem, der har skrevet til mig, vil mange ikke komme længere end en drøm. For vi lever i et tryghedssamfund i lille Danmark, og vi har alt omkring os.” siger hun.

Vi skal helt sikkert drømme, men vi må ikke hænge for fast, så det bare ender med, at man lever på drømmen uden at realisere den. Måske skal man sætte sig selv en deadline?!

Det kræver meget at komme på landevejen.

Det kræver meget at komme på landevejen. Der er meget Anja Robanke har måtte planlægge og undersøge, inden hun kunne komme afsted, og der er stadig ting, hun er ved at finde ud af efter fem måneder på vejen. Forsikring, skat, mobilabonnement. Listen er lang. Men Anja peger også på en personlig kvalitet, der kan gøre det nemmere, at få karrieren sat i gear.

En af de egenskaber hun peger på, er blandt andet at være lidt utålmodig, og så bare springe ud i det. Der kommer aldrig det perfekte tidspunkt alligevel. Udover det mener hun at det hjælper at være lidt spontan og småskør, for at kunne forfølge sine drømme.

”Jeg er måske lidt småskør – men hvorfor skulle jeg så vente? Da mit gamle arbejde ophørte, stod jeg i en åben fase, hvor alle døre lige pludselig var åbne? Der gik fjorten dage, så købte jeg Bumle. Jeg elsker mit arbejde og jeg elsker at rejse, så faldt det mig så naturligt at kombinere dette til mit ’work and travel’ eventyr”

Godt råd til nye iværksættere:

“Man kan blive begrænset, hvis man skal undersøge for meget først. Spring ud i det, du vil i stedet. Gør drøm til virkelighed”

Dårligt råd du hører i branchen:

Arbejd 80 timer i ugen.

“Jeg arbejder selv 80 timer, så det er egentlig ret dobbeltmoralsk – men jeg ser ikke min dag som arbejde. Jeg kan vågne et sted mellem 05 og 06, hvor jeg så går i gang med telefonen. Det kan f.eks. være jeg skriver dagens Instagram indlæg i noter, men det gjorde jeg jo også, før jeg blev selvstændig. Så på mange måder er det min hobby, der nu er med til at bygge mit brand op. Jeg elsker at dele mit liv og erfaringer undervejs”

Hvad ville du skrive på et skilt hele verden kunne se?

Et billede af mig og Bumle, hvor der står; ”Er du glad?”

Faktaboks

Navn: Anja Robanke
Alder: 39 år
Bopæl: En autocamper ved navn Bumle
Virksomhed: anja.robanke.dk

Interesseret at flere tips og tricks om iværksætteri? Læs vore guide bliv iværksætter her. 

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer