Beslutningen om afvikling – hvornår er det på tide at dreje nøglen om?

At afvikle sin virksomhed er i almindelighed ikke en beslutning, man gerne tager. Dog kan det være nødvendigt at lukke din virksomhed, hvis den kun bringer ondt med sig økonomisk.

Hvis du efter en periode med modgang er kommet til den erkendelse, at der ingen udvej er, vil det normalt være i din egen interesse selv at tage initiativet til at lukke virksomheden.

Handler du tilstrækkeligt tidligt, kan det muligvis lade sig gøre at sælge virksomheden og på den måde begrænse dit tab.

 

Hjælp til at lukke
I den situation kan det være en god idé at konsultere en rådgiver. I dette tilfælde kan det være en advokat eller en revisor. Selvom du kan blive mødt med et krav om en aconto-betaling af honorar, før revisoren eller advokaten bruger kræfter på sagen, kan det alligevel være en god ide at få hjælp til at opnå det, efter omstændighederne, bedst mulige i situationen.

Der er mange ting, du skal have styr på i forhold til afvikling. Du må vurdere om du har mulighed for at betale alle dine kreditorer, eller om du må imødese, at der er nogle, der ikke får deres penge. I det sidste tilfælde er det meget vigtigt for dig at have en advokat med på råd i afviklingsfasen, idet du ellers i værste fald, uforvarende, kan komme til at foretage dig noget strafbart.

 

Frivillig afvikling
Heldigvis er det ikke alle, der afvikler deres virksomhed, der gør det fordi de direkte eller indirekte er tvunget til det.

Det kan være, at du har fået et tilbud om et godt job, eller at du af andre positive årsager ikke ønsker at drive din virksomhed længere.

I den situation er det hele meget nemmere, idet du helt selv kan bestemme farten. Du kan selv eller sammen med rådgivere lave en plan for afviklingen. Du kan endda få afviklet i en sådan grad, at du kan fortsætte virksomheden på vågeblus, med henblik på at bevare muligheden for at genoptage den på et senere tidspunkt.

Har du helt styr på alle dokumenterne? Vi har lavet en lang række vigtige skabeloner som du kan bruge, bl.a. en fortrolighedsaftale skabelon.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer