Efterårsferie og sølvbryllup med Amazon lige om hjørnet

Det er uge 42 og efterårsferien er over os. Mange af de arbejdende holder ferie, og det betyder, at der ikke er sket frygteligt meget den seneste uges tid.

 

Og så alligevel er der sket lidt.

 

Siden vi annoncerede vores prisnedsættelse i forrige uge, er det væltet ind med både medlemmer og nye partnervirksomheder. Vi mærker gensidig interesse fra de store drenge på det danske marked, og der er endnu flere store samarbejder under opsejling.

 

Det har også været ugen, hvor Egmont meldte ud, at de vil bruge 1 milliard på at ruste sig til kampen mod Amazon, som er på vej ind på det nordiske marked.

 

Kamppladsen er med andre ord gjort klar og fronterne er trukket op. Snart begynder den blodige kamp om overlevelse, og der er mere end nogensinde før brug for, at vi rykker sammen i bussen.

 

Jo flere vi er, jo bedre vilkår vi kan give hinanden, jo stærkere kan vi stå med hinanden i det globale marked.

 

Amazon kommer til at tage store markedsandele. Det ved vi allerede nu. Det betyder, at hvis løsningerne skal findes, så skal de findes nu. Derfor har vi lagt os i selen i IVN, og vil i de kommende uger og måneder forhandle aftaler, som forhåbentlig kommer til at rykke i den rigtige retning for danske webshops.

 

Vi vil gøre det nemmere og billigere at oprette erhvervskonto, og det skal selvsagt hænge sammen med et godt økonomisystem, som frigør vores medlemmers ressourcer til at fokusere på deres forretning.

 

Vi ser, at den største udfordring for små webshops er på transport og logistik – navnlig i forhold til giganten, Amazon, som har det mest intimiderende distributionsnetværk, der findes på kloden.

 

Vi arbejder på højtryk for at finde løsninger, og jeg lover jer, at vi nærmer os nogle gode bud i vores forhandlinger med nye potentielle partnere, som jeg håber, at vi snart kan løfte sløret for.

 

I denne uge har jeg også fejret sølvbryllup som iværksætter.

 

Det er nu 25 år siden, at jeg startede et vikarbureau i Randers til at betjene byens store industri. Det er lidt sjovt at tænke på, at jeg dengang lovede mig selv, at jeg aldrig ville starte noget op fra bunden igen.

 

I dag er industrien stort set væk, og nu træner jeg crossfit i et af de gamle industrikvarterer, hvor min holdtræner, Sille, holder mig skarp i både krop og sind.

 

Sille arbejder frivilligt som træner. Hun kunne lige så godt sidde derhjemme og se Netflix, men løber alligevel frivilligt og sveder med mig fra tidlig morgen. Når jeg spørger hende, hvorfor hun gør det, er svaret klart: “Hvorfor sidde på bænken og kigge på, når man kan involvere sig?”

 

Det er netop dét, der er DNA’et i enhver iværksætter. Indbegrebet af iværksætteri er ikke hardcore forretning, det er virkelyst. Vi gør det, fordi vi ikke kan lade være.

 

At være iværksætter er på mange måder et opgør med arbejde og fritid, ferie og hverdag, fordi iværksætter ikke er noget, vi gør – det er noget, vi er.

 

Hold jer skarpe derude.

 

Mvh
Martin Christensen, IVN

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer