Har små iværksættere brug for revisionspligt?

Vi er tilbage fra efterårsferie, og hjulene begynder så småt at rulle igen i erhvervslivet, selvom det for mange sker med stækkede vinger.

 

I ugen har jeg blandt andet været til forhandlinger i København, hvor jeg overnattede på hotel.

 

Hovedstaden virker nærmest mennesketomt, og på hotellet var vi to gæster til 338 værelser. Det var rystende at opleve, og det fortæller den tydelige historie om en meget presset hotelbranche.

 

Men turen til København bød også på en rigtig positiv erhvervshistorie, da jeg mødte The Van, som holder til ved Lille Langebro.

 

En lille blå citroen lavet om til at kaffevogn og placeret et sted, hvor der kommer over 20.000 mennesker forbi hver dag, har givet masser af succes for Søren Terkelsen, der står bag konceptet.

 

Det fortæller mig, at det langt fra er umuligt at have succes i disse tider, og vidner samtidig om, at man med det rette drive kan få succes med et skarpt niche-koncept, og ikke skal være bange for at gøre det, man brænder for.

 

Og så til ugens undring: Har iværksættere brug for pålagt revisionspligt?

 

I denne uge har organisationen, FSR – danske revisorer, udgivet en rapport, som problematiserer, at små virksomheder ofte har fejl i regnskaberne, og FSR lader til at arbejde i retningen af, at alle danske virksomheder skal underlægges revision af en statsautoriseret revisor.

 

Link til FSRs egen pressemeddelelse

 

Det er ikke så underligt at høre fra de statsautoriserede revisorers egen lobby- organisation, men det kan vise sig at blive skræmmende virkeligt, hvis vores lovgivere lytter lige så meget til FSR, som det var tilfældet med IVS- konstruktionerne.

 

For mit eget vedkommende har jeg et lille holdingselskab, som skriver under fem fakturaer. Det vil min statsautoriserede revisor have cirka 10.000 for, mens min faste bogholder koster 1500 til opgaven.

 

Troels Michael Lilja, som er professor ved CBS, har på LinkedIn skrevet et modsvar, hvor han viser, hvordan FSR jonglerer med deres egne tal og konklusioner.

 

Link til Troels’ skriv om FSR-rapporten

 

Troels er selvfølgelig farvet, og han har ikke nødvendigvis “sandheden”, men det er vigtigt det her, fordi det kan betyde, at helt små virksomheder bliver pålagt revision for 10.000 kr.

 

Jeg skal ikke være storpolitisk i det her, men jeg synes nu alligevel, at Troels har nogle interessante pointer, og der er grund til at være opmærksom på, hvor det her bærer hen.

 

I IVN fokuserer vi lige nu på at gøre hjemmesiden mere brugervenlig og synliggøre de mange fordele, du får som medlem.

 

Det har vi blandt andet gjort med denne artikel om, hvad en typisk iværksætter kan spare igennem sit medlemskab ved IVN.

 

Det betyder også, at vi har givet fri adgang til vores lager af iværksætterhistorier, og giver ‘sneak peek’ på de mange emner i vores lager af iværksætter-guides.

 

Blandt iværksætterhistorierne kan du blandt andet læse om Bjørn og Kent fra Lentii, som har knækket koden til cofunding

 

Katrine Lee Larsens fortælling om, at gøre det du brænder for uden at tage for stor risiko

 

Eller om 17årige Martin Bjørns råd til andre nystartede og unge iværksættere

 

Du kan finde det hele under fanen “inspiration”, hvis du er medlem, mens I andre kan få et kig med her

 

Tag et kig derinde og bliv inspireret. Vi ses i næste uge.

 

Mvh
Martin Christensen, IVN

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer