Kun i fællesskab opbygges individet

I denne uge vil jeg gerne tage et afbræk fra at snakke om forretning og partnere og i stedet snakke lidt om vores fællesskab i både fordelsklubben, IVN, og Facebookgruppen, Iværksætter Netværk, som startede det hele.

 

Dagens overskrift er en læresætning indenfor den grundtvigianske højskoletradition og en grundpille i vores danske traditioner for foreningsliv.

 

Men det er også en styrende sætning for os i IVN, fordi opbygningen af individet igennem fællesskabet er hele DNA’et i vores forretning.

 

Ved at finde sammen i fællesskabet forsøger vi at styrke den enkeltes muligheder.

 

I skrivende stund er vi over 88.000 medlemmer i vores iværksætternetværk.

 

Samlet på de 87 største opslag er der over to millioner visninger og 130.000 kommentarer.

 

Alt sammen fordi vi har over 45.000 dagligt aktive brugere.

 

Det fortæller mig, at vi har skabt et fællesskab, som det giver meget mening for den enkelte at være en del af.

 

Det er for mig personligt helt vildt at have været med til at opbygge, og det er uvurderligt i forhold til at opbygge en fordelsklub for iværksættere, som gavner både den enkelte, fællesskabet og dansk iværksætteri i det hele taget.

 

Igennem vores skærme på telefoner og computere har vi konstant forbindelse til flere tusinde andre i samme båd, og det giver tryghed. Måske navnlig i krisetider, hvor vi kan finde sammen og søge hjælp ved hinanden.

 

Jeg er i hvert fald glad og stolt over, at vi har startet noget op, hvor vi faktisk gør noget godt for mange ved at være noget for den enkelte.

 

Men det er også svært.

 

Når nogen ønsker, at vi går ind og sletter og modererer, så ender vi hurtigt med at udøve censur. Og det duer ikke, for så ødelægger vi fællesskabet.

 

Men jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke har De Vises Sten til, hvordan vi skal inkludere og have plads til alle.

 

I det samme vi forsøger at give plads til alle, så vil vi automatisk udelukke nogen, som ikke bryder sig om den megen plads, vi giver.

 

Vi er heldigvis langt fra tonen på Nationen, og i vores community er det heldigvis en minimal promille, der gør en dyd ud af at nedgøre andre. Dem, synes jeg, vi skal møde med kærlighed og overskud, og måske spørge dem, om de har sovet ordentligt?

 

I det store hele, synes jeg, at vi i vores størrelse, aktivitet og debattone har mere at være stolte af, end vi har at skamme os over.

 

Vi skaber i fællesskab noget, hvor 45.000 mennesker dagligt kommer til orde, og som gør, at vi i IVN på vegne af de mange, kan skabe noget, der er rigtig fedt for den enkelte.

 

Tak for det – og husk, jo flere iværksættere vi er, desto større handler kan vi indgå.

 

Mvh

Martin Christensen, IVN

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer