Lempelser til IVS’erne og årsdag for Corona

Hvis du midt i corona-historierne ikke har hørt det, så har vi fået nogle gode nyheder, som jeg lige vil gøre opmærksom på.

 

Den 26. februar meldte Erhvervsstyrelsen, at der nu bliver lempet på reglerne for omdannelse af IVS (iværksætterselskab) til ApS (anpartsselskab), så det nu ikke længere kræver en vurderingsmand at påvise, at selskabet holder en samlet kapital på 40.000 kr.

 

Ved samme lejlighed har styrelsen også udvidet fristen for omdannelse fra 15. april til 15. oktober.

 

Det betyder med andre ord, at IVS-selskaber nu selv kan bestemmer, hvordan de vil redegøre for deres kapital, og ikke er tvunget til at diske op med en revisorpåtegning, som hurtigt kan komme til at koste flere tusinde kroner.

 

Det synes vi i IVN, er virkelig positivt, selvom vi stadig vil anbefale, at man får en fagperson til at kigge tallene igennem.

 

Desværre betyder det også, at vi vinker farvel til de sidste IVS’ere til oktober, og vi så gerne, at man fra statens side kiggede på at oprette en aftager for den hedengangne selskabsstruktur.

 

 

I IVN startede vi som et iværksætterelskab, fordi det var en nem og billig måde at komme igang på. Senere fik vi investorer og blev et ApS, og overgik efterfølgende til A/S, da vi fik en kapitaltilførsel.

 

For os var det ikke tvingende nødvendigt at starte som IVS, men for mange andre, der har brug for at begrænse deres økonomiske risiko, kan det altså være ret stejle krav at finde 40.000 kroner.

 

Og mon ikke en del af de kriseramte iværksættere kunne have haft en lidt bedre mavefornemmelse, hvis de ikke stod alene med risikoen og det økonomiske ansvar?

 

 

Torsdag var det årsdag for corona-krisen og den første nedlukning af Danmark.

 

Vi ved, at mange har været nødt til at dreje nøglen, og at der formentlig er endnu flere konkurser i vente, som på ingen måder er selvforskyldte, men er resultatet af en global krise.

 

Her havde det måske været nemmere at erklære sig konkurs i tide, hvis iværksætterne ikke havde stået til at hæfte for hele krisen selv, og derfor bliver nødt til at kæmpe videre, selvom det for manges vedkomne er imod umulige odds.

 

Jeg lavede et opslag i gruppen på årsdagen for nedlukningen, og forventede faktisk at høre en del historier om iværksættere, der har måttet dreje nøglen med røde tal i privatøkonomien.

 

Men heldigvis tog jeg fejl.

 

 

Tråden af kommentarer vidner om danske iværksættere, der ikke har givet op.

 

Mange kæmper stadig. Flere har omlagt deres forretning totalt. Og nogle har sågar haft et rekordår med deres nuværende eller helt nye forretning.

 

Billedet af de danske iværksættere, der står tilbage, er både stærkt og mangfoldigt, og vidner om, at iværksættere kan noget i krisetid, som få andre er i stand til.

 

Jeg lover, at vi i IVN vil være der til at støtte og hjælpe så meget, som vi overhovedet kan, og jeg håber, at vores fællesskab og forretning kan være med til at holde jer kørende derude.

 

 

Mvh Martin Christensen, IVN

Er du iværksætter og har brug for inspiration til den daglige drift? Vi har lavet en liste af brugbare skabeloner, f.eks. en leverandøraftale skabelon.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer