Start en lille samtale – måske bliver det stort

Velkommen tilbage fra en fantastisk sommer.

Jeg er blevet spurgt en del til, hvordan vi egentlig er sluppet afsted med at opbygge et community med så mange tusinde iværksætterinteresserede.

Samtidig bliver jeg fra flere sider kritiseret for at starte ligegyldige samtaler om kaffe, madvaner og morgenritualer.

Og de to ting er faktisk tæt forbundne.

Uanset, om vi taler om at opbygge et stort community, et stærkt netværk eller nære relationer, så starter og slutter det med de små samtaler.

Du kender det sikkert fra familiefrokosten.

De store samtaler om politik, karriere, uddannelse og værdier kan hurtigt udvikle sig til konfliktfyldte diskussioner eller kedelige monologer, hvor nogle få tager ordet og styrer samtalen.

De små samtaler om hverdagen, hobbyer, gode/dårlige vaner og vejret kan sagtens lede til længere samtaler, hvor vi lærer hinanden lidt bedre at kende.

Men den store fordel ved de små samtaler er, at de er inkluderende.

Alle kan deltage, uanset om de ikke har en stor karriere, en mening om politik eller en længerevarende uddannelse.

Jeg startede i sin tid med en lille gruppe, hvor vi havde små samtaler om iværksætteri og livet som selvstændig.

Med tiden kom flere ind og blev en del af snakken, og pludselig havde vi et netværk, som kunne bruges til meget mere end bare ’small talk’.

Så når du bliver vred over, at jeg igen-igen starter en simpel, irrelevant og ligegyldig samtale om morgenkaffe, motion eller antallet af connections på LinkedIn, så overvej, at der ikke altid behøver at være en anden agenda end at starte en lille samtale og se, hvad det bærer med sig.

Mit seneste opslag om morgenkaffe endte eksempelvis med, at vi nu udvider vores Walk & Talk-koncept til flere danske byer, hvor vi vil starte snakken frem mod kommunalvalget, som venter i november.

Vi har udvalgt Aalborg, Viborg, Fredericia og Odense, og du kan finde begivenhederne her: https://www.facebook.com/groups/44076347394/events

I IVN har vi ingen politisk agenda eller ambitioner om, at vi skal mene noget politisk.

Vi vil derimod gerne facilitere en inkluderende politisk samtale, hvor alle er velkomne.

Som iværksætternetværk og medie for over 80.000 iværksættere betragter vi det faktisk som både et privilegie og et ansvar at være med til at starte den politiske samtale omkring iværksættere.

Efter næsten to år med corona er det afgørende, at der bliver holdt et skarpt fokus på iværksætterne, og at både lokale og nationale politikere har styr på, hvad vi iværksættere håber, frygter og har brug for.

Så jeg kan kun opfordre til, at du møder op, og prøver det af.

Vær nysgerrig og åben, start med noget småt og se, hvordan samtalen udvikler sig.

Hvis det bliver en succes, så kunne det meget vel blive noget, vi laver mere af, men det afhænger som altid af, hvad I gør med det.

Jeg glæder mig til at møde jer derude, og ser frem til at blive klogere på, hvad der sker i lokalområderne, og hvad vi kan gøre som netværk for at skabe mere værdi for alle iværksættere.

Mvh

Martin Christensen, IVN

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer