Vi skal fokusere på det væsentlige

I IVN har vi gennem den seneste tid haft totalt fokus på vores nye samarbjde om Iværksætterpakken, som foruden et medlemsskab af IVN sikrer erhvervskonto, regnskabsprogram og bogholderi til iværksættere.

 

Vi ved endnu ikke, hvordan det bliver modtaget, eller hvor mange der vil bruge det, men der er ingen tvivl om, at det er et stort skridt på vejen mod det, som IVN er sat i verden for – at gøre det enklere at blive og være iværksætter.

 

Men IVN handler ikke om de produkter, vi skaber i samarbejde med andre. Det handler om, hvordan vi bedst hjælper den enkelte iværksætter.

 

I IVN har vi med andre ord den enkelte iværksætter i fokus, og jeg har derfor brugt en del tid på 1:1 sparring med iværksættere, for at gøre mig klogere på, hvad de går og tumler med, så vi kan blive endnu skarpere på, hvad vi skal levere til jer derude.

 

Og en udfordring jeg støder på igen og igen er faktisk mangel på fokus.

 

Navnlig i krisetid, kan det være svært at se, hvordan man skaber fokus i forretningen.

 

Om krisen så er corona, en skilsmisse, flytning, faldende omsætning eller en husleje, der skal betales, så skaber det et pres, der ofte fjerner fokus fra det vigtige og essentielle i din forretning.

 

Så hvordan holder vi fokus? Og hvordan finder vi i det hele taget ud af, hvad vores fokus skal være?

 

Fredag har jeg en snak med Thomas Orboe, som er tidligere elitesportsudøver og under uddannelse til frømand i Forsvaret.

 

Han har både prøvet at være i felten, oplevet et sammenbrud og kommet hjem til genoprejsning. 

 

Da Thomas havde rejst sig igen, startede han en konsulentforretning som coach, men ikke længe efter løb han ind i endnu en livskrise.

 

Og da han endelig havde rejst sig igen-igen, og havde fået forretningen igang med fire ansatte, så kom corona.

 

Thomas Orboe har med andre ord haft alt imod sig, men han har omsat sine livserfaringer til læring, som han bruger til at hjælpe både sig selv og organisationer med at skabe fokus.

 

I forbindelse med corona gik han online, og er netop blevet ny partner ved IVN. 

 

Fredag holder vi et lille halvanden times webinar om at skabe fokus i forretningen, hvor vi kommer omkring fem essentielle færdigheder, som enhver iværksætter bør have i krisetider.

 

I min erfaring, så er det nemlig her, hvor 9 ud af 10 fejler, så jeg vil anbefale dig, at følge med – det bliver godt.

 

Sammen skal vi lære at fokusere på det, der er væsentligt for både vores forretning og vores privatliv.

 

For mit eget vedkomne har mit hovede den seneste uge været fyldt med tanker, strategier og møder, og nu skal jeg fokusere på at få tømt hovedet med en gåtur på stranden, så jeg er i stand til at genoplade.

 

Jeg er spændt på, hvad Thomas siger til mit fokus.

 

I ugens løb har jeg også snakket med direktør, influencer og kagenørd, Ditte Julie.

 

På bare fem år har hun skabt et stærkt personligt brand og en stabil lille forretning med fire ansatte.

 

Du kender hende måske som en af de mange søde deltagere i Den Store Bagedyst, men tag ikke fejl, hun er en benhård forretningskvinde.

 

Jeg kan kun anbefale, at du lytter til vores lille snak, der ligger inde på gruppen – det er både imponerende og inspirerende, hvad Ditte Julie har opnået, og hvordan hun griber rollen an som både influencer, direktør og enlig mor.

 

Her til sidst vil jeg stolt gøre opmærksom på endnu en kæmpepartner i IVN.

 

Vi har fået en aftale i hus med hostingvirksomheden ONE.com, som fremover tilbyder gratis domæne registrering i 12 måneder til vores medlemmer.

 

Så er der vist ingen undskyldning for ikke at bruge den resterende corona-nedlukning på at komme online.

 

Vi ses i næste uge til flere gode nyheder og spændende snakkke.

 

Vh

Martin Christensen, IVN

Som iværksætter er der mange ting at holde styr på. Vi har lavet skabeloner til det mest væsentlige, herunder bl.a. en skabelon til driftbudget.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer