Coach Mølgaard: Jeg er ikke dum – jeg er ordblind

Nicolai Mølgaard er ordblind og havde det svært i skolen. I dag hjælper han andre med at få mentalt og fysisk overskud igennem træning af både krop og sind.

BLEV OPFATTET SOM DUM

Som mange andre ordblinde desværre oplever, blev Nicolai opfattet som dum, når han ikke kunne læse og skrive på niveau med resten af klassen.

En dag sagde en lærer til ham; “Jeg kan ikke lære dig noget – kan du ikke sætte dig over og tegne?”.

“Det var ord, der kunne slå enhver skoleelev ud, og motivationen var svær at finde,” siger Nicolai Mølgaard.

Men Nicolai gav ikke op.

Det kunne jo ikke være rigtigt, at han ikke kunne få sig en uddannelse, når han nu var en kløgtig person på mange andre områder.

“Jeg er ikke dum – jeg er ordblind. Ordblindhed siger ikke noget om intelligens, og den behøver ikke at skabe begrænsninger i livet. Som klichéen siger: Du kan hvad du vil,” siger Nicolai Mølgaard og påpeger, at mange succesfulde iværksættere og selvstændige er ordblinde.

Ordblindhed siger ikke noget om intelligens, og den behøver ikke at skabe begrænsninger i livet

DIN INDSTILLING ER AFGØRENDE

I dag har Nicolai Mølgaard flere uddannelser bag sig. Han er personlig træner, kostvejleder og uddannet sportsmassør.

Samtidig beskæftiger han sig med mental træning og sanseterapi, og han suger fortsat ny viden til sig om, hvor meget mental sundhed og indstilling kan påvirke vores generelle helbred, energi og overskud.

“Bilder man sig selv ind, at man ikke er stærk nok, så vil mål og drømme synes helt uoverskuelige, og du vil ikke kunne se din egen styrke. Så snart du opdager, hvor meget du egentlig kan, og at det i virkeligheden kun er din egen indstilling, der holder dig tilbage, er din udvikling nærmest ubegrænset,” fortæller Nicolai, som arbejder med personlig træning, coaching og kostvejledning i sin virksomhed, Coach Mølgaard.

Nicolai valgte sin egen vej, og det gør han fortsat som selvstændig, hvor han hele tiden finder nye måder til at hjælpe sine klienter med at finde styrke, energi og selvtillid til at opnå deres mål.

Han lader sig ikke begrænse af normer og fasttømrede overbevisninger, og han lærer sine klienter at se sig selv i et nyt og mere selvsikkert lys.

ORDBLINDHED KRÆVER OVERSKUD

Nicolai er ikke sluppet af med at være ordblind, og det kan stadig være tungt at læse.

Men i stedet for at læsningen tager al Nicolais energi, bevarer han nu sit overskud og bliver ikke på samme måde drænet af at læse.

“Som ordblind bliver jeg hurtigt drænet mentalt, hvis jeg ikke er i god form, og derfor er det vigtigt med ekstra energi, så jeg ikke brænder ud og bliver træt. Kombinationen af mental og fysisk træning, sund kost og sanseterapi har været min nøgle til styrke og energi i hverdagen.”

Og netop dén erfaring, giver han i dag videre til sine klienter.

“Jeg gik fra at frygte, at jeg ikke kunne komme igennem en uddannelse til, at jeg i dag elsker at lære nyt og tilegne mig nye teknikker. Bøger og læsning er blevet min trofaste følgesvend, som giver mig uvurderlige værktøjer til en hverdag fyldt med overskud,” siger Nicolai Mølgaard.

Nicolai Mølgaard er overbevist om, at mange ordblinde kan lære at mestre både bogstaver og bøger, hvis de træner fokuseret, og får den rigtige hjælp til at rykke ved deres egne begrænsninger.

Faktaboks

Navn: Nicolai Mølgaard
Bopæl: Silkeborg
Virksomhed: coachmolgaard.dk/

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer