Få banken med på planerne om at realisere din virksomheds mål

Rigtigt mange iværksættere finder deres første finansiering i banken. Hvis du vil optage et personligt lån i familiens bank, skal du dog ikke regne med at en god snak er nok. I dag vil bankerne som regel have sikkerhed for de penge de låner dig.

Forbered dig på det værste
Inden du tager ned i banken, skal du sikre, at du har gjort dit hjemmearbejde. Hav en gennemarbejdet forretningsplan, der tager højde for dårlige tider og en sløv opstart, og tag budgetter med, der dækker opstarten og din personlige økonomi ved siden af. Personligt optagede lån skal jo også kunne betales, hvis ikke din idé udvikler sig, som du håber.

 

Vær ærlig
Når du optager et lån i banken til at starte en virksomhed for, er det bedst, hvis du er helt ærlig. Fortæl præcis, hvor mange penge du har brug for. Hvis banken er villig til at investere i dig, er det ikke et spørgsmål om beløbet, men sikkerheden i at det er en god investering. Og det er det kun, hvis du rent faktisk kan få din virksomhed til at blive en succes.

Det kan virke som meget, at skulle lave en forretningsplan for et mindre lån, men pointen for de fleste banker er, at du gerne skulle blive en succes med din virksomhed og få den til at vokse. Samtidig viser det engagement.

 

Stil sikkerhed
Du kan altid optage lån med kaution i fast ejendom eller bruge af dine sparepenge. Dermed løber banken en mindre risiko ved at låne dig pengene.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer