Forsvarlig produktion, som lever op til alle krav

Ideen er klar og du er spændt på at springe i luften med et helt nyt produkt, som vil overtage markedet. Men har du styr på alt det kræver, for at producere ansvarligt? Vi giver dig her en introduktion, til at komme godt fra start

Det kræver mange forberedelser at opstarte produktion af et helt nyt produkt og der er flere forhold du skal have styr på, både økonomisk og rent praktisk. Først og fremmest skal du overveje hvor meget kapacitet du har brug for, for at kunne producere effektivt og med nok plads. Hvordan indretter I lageret og produktionen, så I er beredte på, hvis salget pludselig stiger helt ekstremt? Sørg også for at I er fleksible, hvis virksomheden pludselig får vokseværk.

 

Fremstilling af produkter
Når du skal fremstille dit eget produkt, skal du have styr på alle processer og lægge en plan for, hvordan det hele vil kunne løbe rundt. Her skal du estimere realistisk i forhold til budget og kapacitet. Overvej også hvilken type opbevaringshal, der er brug for og om der er råd til de rette faciliteter til at lade produktion foregå under ordentlige forhold.

Planlæg hvor mange produkter der i snit vil blive fremstillet dagligt og udregn hvor stort et lager, du vil få brug for. Dette baseres også på forventet salg, men husk at tage risikoen for dårligt salg med i dine beregninger omkring lagerkapacitet.

 

Underleverandører
Til større produktion vil du få brug for underleverandører, for eksempel til at levere de råvarer, der anvendes til at producere produktet. Det er vigtigt du vælger underleverandører som, ligesom dig selv, overholder alle krav til produktion, og som indfrier alle miljøkrav. Lever de ikke op til kravene, står du pludselig med et produkt, som kun er lovligt i halvdelen af produktionen.

 

Sikker opbevaring af varer
Når dine produkter er blevet produceret, skal de opbevares fornuftigt, så de på ingen måde bliver beskadiget og så du sikrer, at de bevarer kvaliteten. Særligt i forhold til fødevarer er der strenge krav, for at sikre høj hygiejne og være sikker på, at varerne ikke forvolder sygdom. Både med fødevarer og ikke organiske varer, er udluftningen væsentlig, så der ikke opstår fugtskader på varerne.

 

Har du råd til at drive virksomhed med stor lagerhal?
Da der er mange krav der skal overholdes, for at drive ansvarlig produktion, kan udgifterne hurtigt løbe højt op. I dag er der særligt skrappe krav til miljøvenligheden og støjniveauet, så vær sikker på, at du har læst alle punkter grundigt, så du kan planlægge og have råd til at indfri de forskellige krav, og du ikke pludselig bliver overrasket af uventede udgifter.

 

Har du tilladelse til at drive virksomhed på grunden?
I visse områder er det ikke tilladt at drive forretning. Det kan for eksempel være i et boligkvarter, hvor man af hensyn til naboer, ikke tillader at der drives produktionsvirksomhed. Du skal jo jævnligt have besøg af lastbiler, der afleverer og henter varer, og de skulle jo nødig skabe gene for andre.

Få styr på alt inden for iværksætteri med vores skabeloner, herunder bl.a. vores inkassovarsel skabelon.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer