Hjælp med juraen – undgå at begå dyre fejl og kom godt fra start

Opstartsfasen for en selvstændig erhvervsdrivende er fyldt med juridiske udfordringer, som langt de færreste kan hitte rede i. Derfor kan du med fordel alliere dig med en advokat allerede fra starten.

Der kan være mange juridiske spørgsmål der opstår, når du starter virksomhed. Hvad må du? Hvad må du ikke? Hvordan sikrer du ordnede forhold, som lever op til alle krav? Advokaten kan hjælpe dig på vej.
Har du ikke finanserne til at hyre en advokat direkte, er det også muligt at få opstartshjælp ved mange kommuner. Her har fx Aalborg (Business Aalborg), Aarhus (Business Aarhus), Odense (Stjerneskibet) og København (Erhvervshus Hovedstaden) oprettet en særlig afdeling til at hjælpe nystartede virksomheder.

 

Vær præcis om det du vil spørge om, og få effektiv sparring. Kommunen og flere universiteter tilbyder også gratis seminarer og minikurser, som kan gøre dig klogere omkring virksomhedsopstart og juridiske spørgsmål.

 

I forhold til advokathjælp, betales der på timebasis og de kan ofte være løsningen til at du får styr på alle detaljer. Arbejder du fra et kontorfællesskab, tilbydes der på nogle kontorer også (begrænset) gratis juridisk rådgivning via en advokat, der er tilknyttet huset.

 

Advokater kan hjælpe med mange forskellige ting:

  • Valg af virksomhedsform
  • Kontrakter for samarbejde, køb og salg, leje, franchise og forhandlere.
  • Skøder

 

Skulle behovet opstå, kan en advokat også være behjælpelig med varierende juridisk lovgivning, repræsentation i forbindelse med tvivlsspørgsmål eller hvis det går helt i hårdknude, retssager.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer