Husk at forsikre din virksomhed – både som lovkrav og for din egen sikkerhed

Du kan ikke drive virksomhed i Danmark uden at have forsikringer. Nogle forsikringer er lovpligtige, men hvor mange og hvilke kommer helt an på, hvilken type virksomhed du har.

Har du ansatte?

Arbejdsskadeforsikringen er lovpligtig, hvis du har ansatte i din virksomhed eller i dit hjem. Arbejdsskadeforsikringen sikrer dine ansatte eller efterladte, hvis uheldet er ude. Er skaden dog midlertidig og uden at medføre mén, er det reglerne for sygedagpenge, der gør sig gældende.

 

Hvis du oplever, at en af dine ansatte udsættes for skade, mens du ikke har en forsikring, er det dig, der hæfter for det fulde beløb plus en evt. bøde. I første omgang udbetales denne erstatning af fællesordningen, der senere opkræver beløbet af dig. Det er også muligt for dig at tegne arbejdsskadeforsikring, så den dækker dig selv. Dette er dog ikke et lovkrav.

 

Har du køretøjer?

Ligesom for private, er en ansvarsforsikring lovpligtig, så snart du har køretøjer i din virksomhed. Dette gælder også uindregistrerede køretøjer som trucks og lignende.

 

Er du selv forsikret?

En forsikring, der er tegnet i din virksomhed, dækker ikke automatisk dig selv. Derfor kan du tegne en lang række forsikringer, der dækker dig. Her kan du både tegne sygeforsikring, erhverssygdomsforsikring og en ulykkesforsikring, der dækker der, hvor din private forsikring ikke gør.

 

Forsikring af virksomhedens inventar

Ligesom for private, er der en masse forsikringer, der ikke er lovpligtige, og som du derfor bør vurdere, om du har behov for. Du kan bl.a. forsikre din bygning og inventar mod brand og indbrud, ligesom du kan sikre, at dit produktionsmaskinel og dit IT er sikret mod indbrud og skade.

 

Forsikringer af virksomhedens drift:

Du kan også forsikre dig mod uforudsete udgifter og tab i forbindelse med dit daglige arbejde. Her kan der nævnes erhvervsansvar, som sikrer dig mod at skulle betale for evt. skader du eller dine ansatte forårsager hos dine kunder. Dette er en god idé, hvis du oftest kommer på besøg hos folk i deres private hjem.
Du kan også forsikre dine leverancer i forbindelse med import og eksport.

 

Tag en snak med forsikringsselskabet eller find hjælp her på IVN.dk.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer