Ingen effektiv produktion uden optimale produktionsfaciliteter

Når du skal vælge et sted, hvor din produktion kan foregå, er der flere ting du bør tænke ind. Det gælder både i forhold til at bevare et sundt og hygiejnisk miljø på lageret samt sikre, at der er kapacitet nok til at producere og opbevare varerne

Når dine nye produktionsfaciliteter skal indrettes, er der meget du skal have for øje. Både for at lokalerne er funktionelle og det er indrettet, så det kan sikre en gnidningsfri produktion. Det kræver mange forberedelser at opstarte produktion af et helt nyt produkt, og der er flere forhold du skal have styr på – både økonomisk og rent praktisk.

Vær særligt opmærksom på, om dit nye produkt har nogle særlige behov, for at kunne blive produceret forsvarligt. Er det fødevarer det drejer sig om, bør I særligt træde varsomt, og have styr på alt fra temperaturer i rummet, opbevaring og udløbsdato.

I forhold til indeklima og til at passe godt på produkterne, når de står opmagasineret, er ventilation særlig væsentlig, og med til at sikre, at der ikke opstår urenheder. Til fremstilling skal ventilationen også sikre, at der ikke opstår giftig luft, og at indeklimaet er uskadeligt for personale at opholde sig i til dagligt.

 

Kvadratmeter og indretning
Du bør overveje hvor meget kapacitet I har brug for, hvilke maskiner I skal anvende og hvor mange af dem. Hvilke maskiner har I råd til at købe, som I har råd til at købe tilstrækkeligt af? Her er det vigtigt at I samtidig med at I finder maskiner der passer til jeres budget, ikke går på kompromis med kvaliteten, og har fleksibilitet til at udvide produktionen.

Nogle gange kan en stor stigning i salg komme helt uventet, og det skal jeres produktion kunne bære. Overvej samtidig om det er for dyrt at have 20 maskiner stående ‘just in case’, som I ikke får brugt til dagligt. Her handler det om at finde den gyldne middelvej, og eventuelt have en god aftale med en leverandør, så I hurtigt kan få leveret nye maskiner, når behovet byder sig.

Hold øje med økonomien og sæt dig ind i krav
Før du påbegynder indretningen til produktionen, bør du lægge et detaljeret budget. Sæt dig først og fremmest ind i alle de krav der er til ansvarlig produktion, og se på hvordan du kan indfri dem alle med dit budget. I starten vil det være normalt at se et underskud i forhold til udgifter til maskiner og produktion. Det er naturligt, da vi først lige skal have hjulene op at køre, før kunderne kan strømme til.

Når du har alle krav og omkostninger til at indfri dem, bør du kunne estimere hvor meget du kan producere dagligt og hvor meget du potentielt kan tjene kontra hvor meget du bruger dagligt til at holde produktionen kørende. Vent med at cutte dele af produktionen fra og se på billige løsninger – lad os først og fremmest se, hvordan den tænkte produktion vil forløbe, før vi begynder at spinke og spare.

Tilladelserne skal være på plads
Har du en erhvervsgrund skal du være sikker på, hvilke virksomhedsaktiviteter du har tilladelse til at udføre her. Er der et maksimum på hvor tung produktionen må være? Hvor meget Co2 den må udskille? Hvor mange kvadratmeter du må benytte dig af på grunden? Sæt dig ind i det hele, før du går i gang, og undgå ubehagelige (og dyre) overraskelser.

IVN

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer