Iværksætter idéer: første skridt mod succes!

At få iværksætter ideer er første del af processen mod at blive rigtig iværksætter. Med IVN kan du få sparring og vejledning på dine ideer. Dét kan du blive klogere på ved at læse mere her.

Iværksætter ideer

Hvis du går med overvejelser om at starte som iværksætter, er det allervigtigste at du har en god iværksætter idé at gå ud fra. En idé kan være opstået spontant, mens du står i badet, eller står nede i supermarkedet. Men det kan også være, der skal gå en rum tid, før du kommer på den helt rigtige idé. Her er det vigtigt, at man ikke stresser over det. Hjernen tænker mest kreativt, hvis man lader den slappe af og får frit spil til at brainstorme. Der er dog også andre ting, du skal være opmærksom på, når din idé udformes! Læs med her og bliv inspireret.

5 Gode iværksætter idéer

Nogle markeder eller idéer er langt lettere at starte på end andre. Vi har udvalgt 5 gode iværksætteridéer, som stiller forskellige krav. Her er der både idéer til de ambitiøse, som kræver flere ressourcer – men der er også idéer som er lettere at føre ud i livet, som du hurtigt kan komme i gang med at udleve dine iværksætterdrømme, og måske senere udbygge forretningen eller skifte vognbane.

  • Start en butik eller e-commerce side

Går du med en lille drøm om at åbne din egen butik eller butikskæde? Er der et særligt produkt, du gerne vil sælge? Det kan for eksempel være håndlavede produkter, såsom keramik eller øreringe, eller noget helt tredje. Det kan være fordelagtigt at finde en specifik niche af produkter eller services, som du kan sælge.

  • Bliv konsulent

Har du en helt unik viden, som du gerne vil sælge og lære fra dig, så kan det være en idé at starte din egen konsulentvirksomhed. Det kan være en viden om sociale medier, markedsføring, lederskab eller kommunikation. Konsulenter arbejder typisk på freelance-basis og går fra projekt til projekt, som de konsulterer og rådgiver. I den forbindelse er det også essentielt, at konsulenten fremstår præsentabel til erhvert kundemøde. Jakkesættet er derfor for mange konsulenter et must – læs eventuelt denne jakkesætsguide som inspiration til konsulentjobbet. 

  • Rengøringsservice

Alle skal have gjort rent. Hvis du godt kan lide at gøre rent, så kan du meget let skabe en rengøringsvirksomhed. Det kan være til private ejendomme, i lejlighedskomplekser eller virksomheder. Du kan også drive en rengøringsforretning udelukkende baseret på at rengøre biler. Rengøringsservice kræver ikke den store og detaljerede forretningsplan – blot at du planlægger og markedsfører den ordentligt, således at du får skabt et solidt kundefundament.

  • Freelance tekstforfatter eller content creator

Lyder idéen om freelance særligt tiltalende for dig – hvor du helt selv er herre over tid og sted. Og er du en naturlig ordsmed? Så kan du etablere dig som freelance tekstforfatter eller content skribent, som fx skriver blogs, indhold til websider eller pressemeddelelser. Hvis du gerne vil skrive mere personlige blogs, kan du også kaste dig ud i influencer-livet!

Listen er næsten uudtømmelig for, hvad du kan skrive af indhold for virksomheder. Her kan du melde dig ind i et netværk af andre tekstforfattere og sparre med andre om livet som freelance skribent.

  • Havearbejde og gartnerservice

Ukrudt er de fleste haveejeres værste mareridt – og det er ikke lige noget, mange gider bruge deres weekender på at luge og slå græs. Derfor er havearbejde et ret attraktivt marked at starte ud som selvstændig – selvfølgelig, hvis du brænder for gartnerlivet og har grønne fingre. Det kræver, at du har udstyret i orden og selvfølgelig får skabt dig en god kundebase.

Der findes næsten uendelige iværksætteridéer, og den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden. Nogle idéer forbliver relevante, andre forgår og skaber vejen for nye muligheder. Derfor er en særligt god mentalitet at have som succesfuld iværksætter at kunne tænke agilt og fleksibelt og både tilpasse sig de nuværende markedstendenser – og samtidigt kunne se trends opstå i den nærmere fremtid. Det er en kunst at blive en succesfuld iværksætter, og det forstår vi hos IVN. 

Fra tanke til idé: Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du skal udforme din geniale idé bør du overveje, om du skal finde en iværksætter idé inden for et område, hvor du allerede har erfaring. Hvis du ikke allerede har erfaring inden for området kræver det måske mere forarbejde, men til gengæld kan det også være en spændende læringsrejse. Undersøg eventuelt, hvordan andre iværksættere er startet med en god ide. F.eks. kunne de unge gutter fra Sneakerzone eller innovative Cavaleros give dig inspiration i dit iværksættereventyr. 

I nogle tilfælde kan det være fordelagtigt at komme på en idé, som henvender sig til et marked, der er særligt populært eller aktuelt, hvor der allerede er et eksisterende kundegrundlag – en såkaldt Red Ocean strategi. I andre tilfælde kan det være bedre at opfinde et nyt koncept og skabe nye markeder – dette kaldes for en Blue Ocean strategi. 

Her er det vigtigt, at du også gør brug af et professionelt netværk. Hvis du har et netværk i den branche din idé beskæftiger sig med, er du allerede godt på vej.

Bliv medlem af IVN her og bliv tilknyttet et værdifuld iværksætternetværk. 

Det kan også være en rigtigt god idé at kigge mod konkurrenterne, når du skal finde på en idé. Kan du se en åbning, som netop din virksomhedsidé kan udfylde? Har din idé nogle særlige fordele? På den måde, kan du skrive dig ind i trenden og hurtigst muligt vækste!

Husk på at en iværksætteridé både kan være et specifikt produkt, SaaS (Software as a Service), eller en decideret viden/know-how, som du vil sælge.

Idéer til virksomhed: Hjælp til at blive selvstændig

Der er en del overvejelser, der skal tages stilling til, før og efter din idé er kommet til verden. Hos IVN kan vi hjælpe og rådgive dig i alle faserne: fra idéens første spadestik, til succes og vækst. Læs mere om vores iværksætterhjælp her eller bliv inspireret og få en bredere palette af forståelse og viden inden for iværksætterlivet her. 

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer