Jeanne Fjorback: Skil dig ud, og gør det, du har lyst til! Passionen driver din forretning

Er penge målet med at blive iværksætter? At nå nye økonomiske højder? Ikke for Jeanne. For hende handler den virkelige lykke i livet om frihed og fleksibilitet. Hun er nu gået fra højt betalte stillinger til at iføre sig pink arbejdsdragt og arbejde som lykkelig håndværker.

Bør vi arbejde med det, vi er specialiseret i, eller burde vi engang imellem bare springe ud i det og bryde vores vante rammer? Jeanne Thylkjær Fjorback er en frygtløs iværksætter, som med en fortid indenfor finanssektoren har mærket efter, og erstattet attachetasken med en svensknøgle og jakkesættet med en behagelig arbejdsdragt.

Jeanne er ikke uddannet håndværker. Hun kommer fra en helt anden verden, hvor penge er i centrum. Men hun savnede frihed og tid med hendes familie. Derfor valgte hun at starte egen virksomhed, hvor hun selv arbejder fysisk som håndværker.

”Jeg har været heldig og er kommet på arbejdsmarkedet tidligt. Jeg har haft gode jobs, jeg har tjent gode penge – jeg har prøvet alt det der. … De fleste mennesker, når til et punkt, hvor de tænker, at penge ikke er det vigtigste i livet.” Fortæller hun.

Vigtigt at skille sig ud

For Jeanne er det vigtigt at skille sig ud. Hun er ikke den klassiske handyman, og hun er heller ikke den klassiske kvindelige håndværker. Hun er helt sin egen, og hun mener, at det er vigtigt at skille sig ud, for at komme frem på markedet. Derfor ifører hun sig pink arbejdsdragt og skruer et stort smil på, når hun tager ud til dagens opgaver.

”Hvis jeg bare havde haft sort tøj på og været lidt kedelig at se på, så havde du heller ikke synes, jeg var særlig interessant (…) Det her er en pige, som ikke er uddannet håndværker, hun har lyserødt tøj på, og så ligner hun altså ikke en håndværker.” Fortæller Jeanne om sig selv.

De fleste mennesker, når til et punkt, hvor de tænker, at penge ikke er det vigtigste i livet

Jeanne har mange års erfaring indenfor salg og finans – to sektorer, hvor netværk er nøglen for at sætte fut i karrieren. Her gælder det om at gøre sig bemærket på en god måde, for at nå bemærkelsesværdige resultater, og skille sig ud. Det kan hun på mange måde overføre til hendes iværksætteri. Her mener hun også, at det er vigtigt blot at springe ud i sine drømme, og ikke tænke så meget over, hvad andre går og tænker.

“Du skal ikke være bange for at rage lidt op over de andre. Hvis du bare sidder og gemmer dig, så kommer du ingen vejene (…) ”Nu er jeg jo rimelig ligeglad med hvad folk synes om mig. Det hjælper at lave lidt spas; ikke være så selvhøjtidelig”.

Udover en masse kunder, har Jeanne også fået en stor mængde medieomtale. Der er mange der vil booke hende, interviewe hende, og deltage i hendes kurser, hvor hun lærer andre kvinder at ordne ting i hjemmet. Hun er lykkedes med at rage op over de andre, og vil råde os andre til at gøre det samme.

Godt råd til nye iværksættere:

”Netværk er mega vigtigt!

Jeg har ikke én ting jeg ikke ville kunne løse via mit netværk.”

Dårligt råd du hører i branchen:

“Jeg hører ikke så mange dårlige råd, folk kommer normalt til mig for råd”

Hvad ville du skrive på et skilt hele verden kunne se?

STOP MED AT BEKYMRE DIG UNØDIGT

”Er det noget, der vil fylde i dit liv om et år? Hvis ikke, så er det lige meget; så er det ikke noget man skal bruge al sin energi på.
Mange kan ligge søvnløse og gå rundt med ondt i maven over ting, som om et år alligevel er glemt og man er videre – kunden man er uenig med, jobbet du ikke fik, manglende tilmeldinger, konkurrenten DU mener gør det bedre osv. osv.
Det skal nok gå og tingene løser sig – der er en mening med alt, slap af og vær i det.
Men jeg øver mig selvfølgelig også stadig”, fortæller Jeanne.

Faktaboks

Navn: Jeanne Thylkjær Fjorback
Alder: 41
Bopæl: Aarhus
Virksomhed: Handywoman2woman

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer