Jonas Cortnum Poulsen: Kaffebarer på abonnement

”Jeg drikker selv meget kaffe, og det er der også rigtigt mange andre mennesker der gør. Når man har et højt forbrug af noget, giver det mening at abonnere på det."

Hvis du ser en lysblond, rolig og let smilende fyr med bukserne smøget op og et par klassiske Vans på golfbanen eller på sin hurtige cykel, er det Jonas du er stødt på. Han påstår, at han vinder 9 ud af 10 gange i padeltennis. Vennerne synes, at han har gode købmandsevner og er perfektionist, det gør, at han altid får det bedste ud af situationen.

Jonas er 28 år og bor med sin kæreste i Aarhus. Han er founder og CEO af Coffee Pal, et app-baseret startup, der connecter lokale caféer og kaffebarer med kaffedrikkere i deres nabolag. Han startede Coffee Pal op i 2019, og er en der ser muligheder i alt omkring sig. Lysten til at skabe er stor, så længe den har værdi for mange mennesker.

Når Jonas selv skal vælge kaffe, svinger det efter humør. På kontoret har han adgang til en espressomaskine, og drikker for det meste americano. Men han vil gerne give os andre dødelige kaffeelskere et tip: ”Prøv at bestil et espresso-sæt næste gang du er på kaffebar. Så skal du se baristaen få store øjne.”

”Jeg drikker selv meget kaffe, og det er der også rigtigt mange andre mennesker der gør. Når man har et højt forbrug af noget, giver det mening at abonnere på det. Forestil dig hvis du afregnede pr. sang du hørte på Spotify. Det ville måske give mening, hvis du hørte et par sange om måneden, men hører du over 100 om dagen, ville det hurtigt blive dyrt. Det samme gælder din streaming, telefon, fitness osv. Men er du villig til at forpligte dig, er tjenesteyderen også villig til at give dig en bedre pris”. Kaffebarer i appen giver 25% rabat, på alt den kaffe du kan drikke, og får hurtigt mange kaffeelskere til at købe et abonnement.

Udfordringer med Corona og krig i Ukraine

Da landet lukkede ned med Corona den 11. marts 2020, havde Coffee Pal været live i 3 måneder og signet 5.000+ kaffedrikkere. Det var en svær periode for Jonas, som måtte tilpasse sin forretning og platform til de nye omstændigheder.

Efter godt et år med Corona, mødte Jonas stadig utallige nye regel fra regeringen og det blev hurtigt for krævende at imødekomme pandemien. Jonas kiggede udenlands og i Ukraine af alle steder. Her fik de hurtigt bygget et team op og etableret et stort netværk af caféer og kaffebarer.

Ingen havde dog forudset at Putin havde andre planer med Ukraine, og Jonas måtte nu pause alle aktiviteter og sende sit team ud af landet. I dag er han enormt glad for at han valgte at gøre det. At lære en ny kultur at kende, stifte nye bekendtskaber og træde ud af sin comfort zone er alle ting, han ikke vil være foruden på sin rejse. Det har også bekræftet ham i at han har styrken til at gøre hvad end han sætter sig for.

 

Jeg er iværksætter, og mit arbejde og privatliv er langt hen ad vejen en og samme ting.

Denmark - we’re back!

Nu er Coffee Pal tilbage i Danmark, og er netop gået live med en toptrimmet app og en ny forretningsmodel, der er mere gangbar. ”Coffee Pal er en kaffeguide, ligeså meget som det er et kaffeabonnement. Det betyder, at du skal kunne åbne appen, og aldrig være i tvivl om, hvor du kan gå hen for at få en kop kaffe” fortsætter Jonas. Fokus lige nu er på Aarhus, og her er der allerede 40 kaffebarer man kan besøge. Målet er 100+ inden året er omme. ”Serverer du kaffe og kunne du godt tænke dig at få mere trafik i din forretning, er du velkommen i vores community – når det er sagt, har de fleste af vores partnerbarer en espressomaskine stående…”

Jonas er som mange andre iværksættere en der godt kan godt lide at bygge op og skalere forretninger. Han vil lave et produkt, der skaber værdi for folk – og det gør det allerede for de mange århusianere, der nyder godt af appen hver dag.

Iværksætterlivet giver for Jonas en usædvanlig stor frihed, og det er vigtigt for ham. Han bryder sig ikke om at være begrænset – især ikke af eksterne faktorer. Derfor betragter han ikke sin tid på kontoret som et job. ”Jeg er iværksætter, og mit arbejde og privatliv er langt hen ad vejen en og samme ting. Jeg ser mit iværksætteri som min rejse og mit sjov. Andre går til fodbold eller rejser for at finde det ekstra i livet, som jeg finder i mit job.”

Om netværk og mentorer

”Jeg synes vi bruger mentorer for lidt herhjemme. Erfaring på livet er guld værd, og at få indblik i andres erfaringer, er som at bruge snydekoder i GTA. Det gør en i stand til at tage bedre beslutninger i de situationer, man ikke selv har stået i før.”

Lige nu har Jonas helt konkret to personer, han betragter som mentorer, og de hjælper ham på adskillige fronter. Det er primært forretningsmæssigt, men også nogle han bruger i sin egen personlige udvikling. Han finder inspiration i andres rejse og får vejledning til sin egen.

”Jeg gør alt for lidt i netværk. Det er en af de ting, som jeg arbejder på at blive bedre til. Netværk er en enabler, der giver dig et forspring til steder, du ikke engang kan forestille dig. Når jeg bruger mit netværk, er det for det meste for at blive introduceret til andre, jeg ikke selv kender.”

Faktaboks

Navn: Jonas Cortnum Poulsen
Bopæl: Aarhus
Virksomhed: Coffee Pal
Instagram: Coffeepaldk

Interesseret at flere tips og tricks om iværksætteri? Læs vores guide bliv iværksætter her. 

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer