Lutter gode råd til din forretning – eller hvad?

Iværksætteri kræver en bred vifte af kompetencer. Som eneste sømand på skuden, kan det være svært at acceptere, at man ikke kan klare det hele selv. At føle sig bedrevidende kan hurtigt give bagslag. Derfor må man som iværksætter være bedre til at tage imod og lytte til gode råd.

Mange iværksættere er gode til at hjælpe hvor de kan, og deler gerne ud af deres råd og erfaring, for at andre undgår at bruge dumme lærepenge eller spilder tid på noget håbløst. Problemet er dog, at mindst lige så mange iværksættere, nye som erfarne, er meget stolte over deres erhverv, og kan derfor have svært ved at lytte efter de gode råd.

Jo flere rådgivere, der kan give deres besyv med i situationer, hvor du ikke selv kan bunde, jo bedre udstyret til at håndtere den slags situationer er du. Derfor er det blot at åbne ørerne op og lære at tage imod de gode råd. Selvfølgelig med en kritisk sans i forhold til, hvor kilden kommer fra.

 

Venner og andre velmenende typer
De kan mene det godt, og kun være ude på at hjælpe, men velmenende råd er ikke altid ærlige, og kan nogle gange sige noget, for at få dig til at få det bedre, uden at det nødvendigvis er fordrende for din virksomhed. Lyt til dem, men vær kritisk.

 

Professionelle rådgivere
De umiddelbart første rådgivere enhver iværksætter burde alliere sig med, er en advokat og en revisor. Iværksætteri er fyldt med økonomisk administrative udfordringer og juraen kan også være tung.
Her kan der være mange gætterier i luften fra andre iværksættere, og folk kan komme til at give dårlige råd, uden at være i ond tro.

Derfor bør du finde de rigtige til at rådgive dig gennem mere komplekst materiale – også selvom det nogle gange koster. Det kan ofte være pengene værd i det lange løb og vil også spare dig tid og besvær med at lege Sherlock Holmes, for at finde det rigtige svar.

Andre med teknisk viden og erfaring kan være uvurderlige for din virksomhed. Derfor bør du gøre op med dig selv, hvem du har brug for, og hvem der kan undværes.

Denne form for rådgivning er det vi kalder teknisk rådgivning. De kan hjælpe dig med et specifikt problem eller en bestemt problemstilling.

 

Andre iværksættere
Du kan med fordel også tage imod gode råd fra andre iværksættere, der måske ikke har den tekniske indsigt, men har oplevet en lignende situation på egen hud og derfor kan lede dig vej ud af miseren.

Udover den tekniske rådgivning, kan du søge strategisk rådgivning, der kan være med til at stikke kursen ud for din virksomhed.

Igen findes der professionelle, der har træning i netop disse områder, og andre med erfaringer, der er værd at trække på.

Det er op til den enkelte iværksætter at finde ud af, hvilke områder, der skal professionel hjælp til, og hvor andres erfaring er nok, til at løse din hårdknude. Vær kritisk overfor dem, der vil hjælpe dig, men lyt til dem, der har erfaringer.

IVN IVN

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer