Momsregistrering af din virksomhed – Få styr på dit CVR-nummer

Du behøver ikke momsregistrere din virksomhed, før du har nået en omsætning på 50.000 kr. om året. Hvis du vil udbetale løn eller importere varer til videresalg, er der også behov for et CVR, og det kan gøre livet som iværksætter langt lettere.

Når du starter en virksomhed i Danmark, skal du registreres i det Centrale Virksomheds Register (CVR). Det er her, du får dit CVR-nummer. Med dette nummer er din virksomhed er momsregistreret. Bemærk at du som ansøger skal være mindst 18 år, for at få et CVR-nummer.

Bemærk, at hvis du har en hobbyvirksomhed, kan det snildt være, at den ikke overstiger de 50.000 om året. Hold nøje øje med tallene, og registrer din virksomhed, når du begynder at være meget tæt på.

En momsregistrering kan samtidig have sine fordele i forhold til indkøb til virksomhed.

I Danmark er det nemt at starte en virksomhed, så længe det kun er for dig selv. Registreringen er gratis og kan finde sted på nettet, på erhvervsstyrelsens hjemmeside Virk.dk: https://indberet.virk.dk/myndigheder/stat/ERST/Start_virksomhed

Når du udfylder din registreringsanmeldelse, skal du anføre alle dine personoplysninger, den branche din virksomhed er en del af, samt en driftsform.

Den branche eller brancher du vælger, kan ændres senere, men prøv at find en branche, der dækker nogenlunde den slags aktivitet du vil have i virksomheden. Laver du meget forskelligt, kan du prøve at undersøge de forskellige brancher nærmere, for at se om dine ydelser kan passe ind under 2 brancher.

Så snart du er registreret, er du startet som selvstændig i juridisk forstand.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer