Offentlig rådgivning – så meget hjælp og støtte kan du få gennem offentlige midler

Det kan virke meget uoverskueligt at starte sin egen virksomhed. Heldigvis bor vi i et land, hvor iværksætteriet blomstrer, og vi er gode til at hjælpe hinanden. Derfor findes der også effektive offentlige midler til at hjælpe dig godt på vej.

Som iværksætter behøver du ikke at stå med det hele selv. Der findes mange mennesker, som er ansat netop for at give dig nyttig sparring. Vi har her samlet nogle af de bedste initiativer som er sat i verden, for at give dig en god start som iværksætter.

 

Få hjælp fra din kommune
I landets større byer tilbyder kommunen nu gratis hjælp til at få dig godt i gang og hjælpe dig med alt fra småpraktiske ting til at sende dig i den rigtige retning juridisk. I Aarhus hedder det Start Aarhus, i Odense Stjerneskibet, Aalborg Iværksætterrådgivning og i København Iværksætterrådgivning. Undersøg om din by har et lignende initiativ. Alternativt vil du også være velkommen til at spørge til råds i disse større byer.

 

Få hjælp til SKAT
SKAT kan forvirre selv den talglade iværksætter, og der kan være så mange detaljer, at man let kan blive nervøs for, om man har udfyldt alt korrekt. Da den danske stat er opmærksom på dette, og kan se den store stigning af nyopstartede virksomheder, tilbyder de gratis hjælp til SKAT. Når du opretter dig som virksomhed, får du automatisk et gratis tilbud om at få en personlig buddy tilknyttet, som hjælper dig med alt skatterelateret de første par måneder af virksomhedens opstart. På SKATs hjemmeside kan du også finde videoer og kurser, som på et enkelt sprog forklarer trin for trin, hvordan man indberetter moms eller udfylder en årsopgørelse.

 

Deltag i gratis kurser
I de større byers erhvervshuse bliver der også tilbudt en række gratis kurser og events til at netværke med andre iværksættere. Disse events afholdes af nøglepersoner, som er vigtige for dansk erhvervsliv og som kan være en stor inspiration for dig som iværksætter. Kurserne afholdes af professionelle og fungerer til at give dig en smagsprøve på for eksempel Annoncering, SEO, forretningsplan eller hjemmesideopbygning.

Spørg ind til disse events og kurser, der hvor du får rådgivning til din virksomhed.

 

Er du studerende iværksætter? Få plads i et gratis kontorfællesskab!
I flere universitetsbyer er der nu skabt afdelinger til at hjælpe de studerende med at skabe deres allerførste virksomhed. Her kan der findes utrolig meget sparring til udviklingen af virksomheden, og iværksætterne følges tæt, for at sikre den gode udvikling. Her arrangeres der også netværksmøder for iværksætterne, hvor salgstalen kan blive pudset af og der kan findes potentielle kunder. Disse væksthuse til studerende hjælper med alt lige fra forretningsplan til markedsføring og selve opbygningen, og stiller redskaber til rådighed til effektiv ideudvikling samt produktion af for eksempel plakater.

Kontorfællesskabene er gratis så længe man er studerende. Her sender man en ansøgning, som skal godkendes for at få lov at få den gratis kontorplads. På den måde sikres det at huset består udelukkende af ambitiøse og motiverede iværksættere.

 

Gratis retshjælp til hvis den er helt gal
Når juridiske hårdknuder opstår, kan man hurtig føle sig i vildrede som iværksætter. Heldigvis tilbyder de fleste større danske byer gratis retshjælp, så man kan blive rådgivet til hvordan man skal forholde sig til en pågældende sag. Skal der føres retssag er det naturligvis ikke gratis, men du kan med retshjælpen blive klogere på, om det kan betale sig med retssag eller om der er en nemmere løsning. I København kan du også finde Iværksætterretshjælp, hvor advokaterne specifikt beskæftiger sig med iværksættere til dagligt.

 

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer