Simon Langli: Driv forretning med det du synes er sjovt at lave, og gør hverdagen til en fest!

Når du er herre over dit eget liv, hvorfor så ikke få det bedste ud af det? For Simon Langli skal det være sjovt at drive virksomhed, og hans mål er at gå på arbejde hver dag med et stort smil. Det har han realiseret gennem sit koncept: Vin & Petanque.

Simon Langli har sammen med sin partner, Martin Bruun, gjort sit arbejdsliv til en frihed, der kombinerer deres passion, og som gør hver dag sjov og festlig. Sammen har de skabt Aarhus’ første vin- og petanque bar. Den kombinerede butik & bar har solgt vin og hyggelige aftener i lidt over et år. Ifølge Simon har forretningen nået sit primære mål: nemlig at den skal være sjov at drive.

“Jeg gør kun ting, når jeg synes det er sjovt, og når jeg ikke synes det er sjovt mere, så gør jeg noget andet”, siger Simon om at gå på arbejde.

Simon har over 10 års erfaring i markedsføringsbranchen med i rygsækken, hvor han, præcis ligesom i iværksætteri, har haft mange kasketter på. Løn og frihed har svinget frem og tilbage, men i dag står det klart, hvad der er vigtigst.

“Det handler ikke om at have et godt job med en god løn. Det handler om at lave noget, man synes er sjovt” siger Simon, der mener at vejen til et sjovt arbejdsliv ligger i ejerskab og frihed. Nu hvor du selv skaber dit eget arbejde, hvorfor så ikke gøre det i de rammer, som du finder sjovest og som giver dig ultimativ frihed? Simon ønsker at bryde op med at det skal være hårdt at gå på arbejde. Som iværksættere behøver vi ikke at “leve” fra ferie til ferie. Vi kan få livsglæde ud af hver eneste dag, vi tager på arbejde. Det er os, der styrer showet.

“Hvis man selv ejer stedet, så er man jo selv herre… Hvis det er noget, vi synes fungerer ringe, så ændrer vi det bare. Vi behøver ikke at spørge nogen – det skal ikke op på et eller andet møde (…) Vi har selv ansvaret for, at det skal være sjovt” fortæller han.

Det med at kunne holde fri og få det til at fungere, uden at arbejde sig selv halvt ihjel, er jo også et kæmpe succeskriterie

Denne regel gælder også for resten af Simon Langlis liv. Noget af det, der gør det sjovt at gå på arbejde, er også at balancere det med fritiden. Derhjemme har han sin kone og to børn på ét og tre år.
At kunne bruge kvalitetstid sammen med dem, vidner også om et succesfuldt arbejdsliv, hvor der er plads til de vigtige ting i livet. Her omfavnes Simons glæde både om familielivet og passionen for hans arbejde.

Godt råd til nye iværksættere

“Det vigtigste jeg har lært som iværksætter, er at gøre, hvad jeg er god til. Resten får jeg nogle andre til at gøre. Det er for åndsvagt, at jeg selv skal bruge tid på det. Nogle gange møder jeg andre selvstændige, der har bøvlet med en hjemmeside i 40 timer. De kunne have betalt nogen, for at gøre det på fem… Det kan godt være, du ikke har råd til at lægge de der penge – men du har altså ikke råd til at lave noget, du ikke kan finde ud af og få et dårligt resultat.”

Hvad ville du skrive på et skilt hele verden kunne se?

Grib dagen!

Faktaboks:

Navn: Simon Langli

Bopæl: Højbjerg

Alder: 33

Virksomhed: Vin & Petanque (www.vin-petanque.dk/)

Faktaboks

Navn: Simon Langli
Bopæl: Højbjerg
Alder: 33
Virksomhed: Vin & Petanque (www.vin-petanque.dk/)

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer