Søren fra Restudy: Lad din passion for arbejdet balancere med din dedikation til familielivet

Som iværksætter står du på et balancebræt mellem familie, arbejde, økonomi, passion og fritid. Dit liv er i konstant forandring, og du ved ikke, hvad morgendagen bringer. Søren jagter balancen mellem at nå målet for sin passion og passe familielivet.

Når du starter egen virksomhed er der ikke en chef, der fortæller dig, hvornår du skal arbejde, og hvornår du har fri. I stedet har du en dyb passion og interesse, der driver engagementet og holder gejsten oppe. Alene passionen og dine mål er, hvad der afgør, hvornår du har fri.

Det kræver selvdisciplin at balancere mellem sine prioriteter i livet. For holder passionen for din drøm nogensinde fri? Og er det en fair kamp, når dit iværksætteri dyster mod kvalitetstid med familien? Søren Svinth Vandel, stifter og ejer af undervisningsportalen Restudy, er en ildsjæl for sin mission, og må tage et aktivt valg for at tæmme sin passion for at realisere sine iværksætterdrømme.

I 2009 stiftede Søren sammen med sin partner, Mikkel Gade Larsen, det vi i dag kender som Restudy. Platformen hed dengang selvstuderende.dk, og fungerede som et supplement til tavleundervisningen. Her kan studerende se videoer, tage quizzer og derved lære stoffet i deres eget tempo. Siden de startede, har Restudy været under stærk vækst. Samtidig har Sørens familie også fået vokseværk. Han har i dag tre børn i alderen to til ni. For Søren kræver det aktive beslutninger at skabe balance mellem familie og arbejdstid.

Hvis man vil være iværksætter, bliver man nødt til at være lidt af en naiv drømmer. Man bliver nødt til at tro på, at det nok skal gå

“Vi har to December fødselsdage, så December er meget spidsbelastende. Så vi kører skærmfri December. Det eneste tidspunkt vi må bruge skærmen, er når vi ser julekalender. Telefoner og det hele skal ligge ude i gangen, og det er altså ikke særligt fedt at stå ude i sådan en kold gang og tjekke Twitter. Det virker skidegodt i December”, fortæller Søren.

Mange iværksættere puster liv i deres første virksomhed, når de er i slut 20’erne – start 30’erne.

I den alder sker der utroligt mange forandringer i vores liv, og tilvænningen med at starte ud som iværksætter, bør balanceres med ansvar og store forandringer på hjemfronten. Her bør man huske på, at der kan ske ligeså mange forandringer i dine partneres liv som i dit eget, og det er vigtigt at respektere, råder Søren.

“Teamet er det man investerer i. Livssituationer ændrer sig rigtig meget. (Da vi startede) var jeg lige blevet gift, men der var intet hus, der var ingen børn. Når man starter op i slut 20’erne – start 30’erne står man lidt i en modningsfase.”

Her kan det nemt ske, at livet for de forskellige teammedlemmer kan gå lidt i hver sin retning, og man måske ikke føler, at man er det samme sted i livet længere. Den slags forandringer bør man forberede sig på og strukturere sig efter, så teamet kan fortsætte i en effektiv dynamik. Søren mener, at netop forskellige livssituationer og prioriteter var grunden til, at han måtte bryde samarbejdet med sin medstifter, Mikkel.

“Han var single hele forløbet igennem og havde et lidt andet timetal han kunne bruge, og jeg begyndte at prioritere min familie en del højere”

Et godt råd til nye iværksættere

Søren mener, at det er vigtigt at være naiv, og stole på sin drøm, for at have potentialet for at nå langt. Man bør ikke fokusere på begrænsninger, men konstant opdage nye muligheder, for at finde vejen til succesen, som måske er helt anderledes, end hvad man kunne forestille sig.

“Hvis man vil være iværksætter, bliver man nødt til at være lidt af en naiv drømmer. Man bliver nødt til at tro på, at det nok skal gå,” siger Søren.

Dårligt råd du hører i branchen: Du skal arbejde 80 timer om ugen

“Du behøver ikke arbejde 80 timer om ugen for at blive en succes. Jeg vil faktisk være så fræk at sige, at hvis det er nødvendigt at arbejde 80 timer om ugen, så er du nok ikke så dygtig til det, du laver”

Faktaboks

Navn: Søren Svinth Vandel
Bopæl: Horsens
Alder: 42
Virksomhed: Restudy (www.restudy.dk)

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer