Støtte fra offentlige instanser – få hjælp til at skabe vækst fra din by

Har du et helt unikt koncept eller innovativt produkt, er der muligvis støtte at hente fra det offentlige. Det kan få dig hurtigere i gang med din idé, og du kan samtidig få sparring til at vækste den.

Vejledning

Mange kommuner og regionale væksthuse tilbyder vejledning og sparring i den helt tidlige fase af din virksomheds opstart. Her kan du få et møde på nogle timer hos en virksomhedskonsulent, der kan hjælpe dig i gang. Samtidig kan de også vurdere, hvilke muligheder du har for at søge økonomisk støtte og i så fald, hvor du får søgt den.

 

Vækstfonden

Hvis banken ikke vil være med, kan du søge finansiel hjælp til opstart hos Vækstfonden, der tilbyder forskellige modeller, der kan passe på dig. Hvert år støtter vækstfonden virksomheder, der vil starte op, udvide til andre markeder eller lignende. Du kan også søge om at få Vækstfonden til at stille kaution for dit banklån.

 

Innovationscentre

Kigger du ud over de danske grænser, kan et innovationscenter være en god støtte. Indtil videre findes der danske innovationscentre i Silicon Valley, München, São Paulo, New Delhi, Seoul, Tel Aviv og Shanghai. Udover rådgivning om, hvordan du bryder ind på de nye markeder, kan innovationscentrene være behjælpelige med netværk, teknologi og til tider også kapital.

 

Statsgaranterede udviklingsselskaber

Det kan være tiden værd at tjekke, om netop din virksomhed findes i en branche, der har sine egne udviklingsselskaber. Nogle af disse er statsgaranterede, og henvender sig specifikt til mindre virksomheder.

 

Yderligere støtte

Er din idé god nok, kan du også søge støtte fra private fonde eller via legater, der er sat op til netop din branche. Gør dig umage med ansøgningen, for potentielt at få økonomisk støtte fra fondene.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer