Vejen til helvede er brolagt med dårlige undskyldninger – løsriv dig fra dem!

Idéen har vokset sig stor og nu er det ved at være på tide til at rykke. Og her kommer undskyldningerne: "Er det nu det rigtige at gøre? Hvad nu hvis det fejler?” Uanset formen, vil tvivlen poppe op i tankerne hos de fleste, og det kan være ødelæggende for en spirende forretning, der er baseret på en rigtigt god idé.

Når det kommer til realiseringen af ideer, kan vi være vores egen hårdeste dommer. Det kan virke angstprovokerende at skulle dele sit koncept med verden, når man ikke kender til udfaldet. Her vil vi begynde at kigge ekstra kritisk på vores idé. Vi vil se alt det negative ved den og stille spørgsmål til, hvorfor vi egentlig gør det. Det er her vi af nervøsitet finder på alle undskyldningerne. Når alt kommer til alt, er det jo altid lettere at smide håndklædet i ringen end at smøre ærmerne op til kamp.

 

Så hvad gør man ved undskyldningerne? Det er for nemt bare at sige, at du skal tage dig sammen og lade være med at være en hare. Heldigvis er der rigeligt, du kan gøre, for at komme de dårlige undskyldninger til livs.

 

Hvad er de baseret på?

Undskyldningerne kan tage mange former, og derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad de bunder ud i? Er du usikker på din idé, eller er det frygten for det administrative, der pludselig vokser sig helt uoverskueligt stort? Uanset hvad der spøger, er undskyldningerne primært dine egne usikkerheder, der rører på sig, og forhindrer dig i at komme videre. Det bedste middel mod dem, er at involvere andre i processen. Tvivler du på, om din idé er god nok? Lad andre melde ind. Er der svagheder, kan du gøre noget ved det. Ring til en revisor, og få en pris på, hvad det koster at få styr på dine regnskaber og sikre dig økonomisk. Det er billigere, end du frygter.

 

Hvem undskylder du overfor?

Dig selv. Det er altid kun dig selv. Du undskylder ikke overfor venner, kolleger, familie eller bankmanden. Enhver undskyldning for ikke at komme i gang, er kun rettet mod dig selv. Prøv at holde det i baghovedet, og så husk, at det igen er usikkerheder, der spiller ind.

 

Hvad er det værste, der kan ske?

Igen er svaret simpelt: Du kan gå et helt liv uden at få svar på, om det ville være lykkedes. Intet er så tragisk som spildte talenter og tabte chancer. Går du i gang og finder ud af, at det ikke skulle være, er du tilbage, hvor du er lige nu. Med nye erfaringer og kompetencer og måske idéen til noget helt nyt. Bliver du stående midt i dine undskyldninger, får du aldrig svar, og måske kommer en anden før dig med den samme idé.

Så kan du stå og tænke: Det kunne have været mig.

 

Derfor er det vigtigt at du mærker efter, og tager chancen, når den byder sig. Finpuds den, så du føler dig mere tryg ved det, men lad være med at udskyde det for længe. Som helt ny vil du begå mange fejl, og du vil opleve feedback eller spørgsmål fra kunder, som du aldrig havde regnet med. Alt dette er med til at forbedre sig, og blot blive en endnu bedre iværksætter. Her skal du ikke være bange for at række en hånd ud. Husk på, at de selv har stået i din situation engang.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer