Video-bog.dk: Glæde er en hjørnesten i forretningen

Venneparret Simon Kokfelt og Dennis Stotz sælger videobøger på nettet. Deres produkter skal gøre det nemmere at vise, gense og forevige billeder og videoer. Det er en opgave, der kræver glæde og positiv energi på alle virksomhedens led og kanter.

Simon fra video-bog.dk og Dennis Stotz fra videobrochure.dk

”Hvis man er meget positiv og iderig, så er man nok iværksætter”, sådan sagde Dennis Stotz, da vi besøgte ham og hans medejer, Simon Kokfelt, hos video-bog.dk. Udover et svogerskab er de fælles om en iværksætter-skaberglæde, som de mener har været en hjørnesten i deres forretning. De har begge startet virksomheder før video-bog.dk, og netop det at gøre andre mennesker glade har været en driver hele rejsen i gennem.

Kunderne skal være glade, efter de har snakket med kundeservice, produktet skal skabe glæde hos brugerne, og Simon og Dennis vil være glade, når de møder ind på lageret eller kontoret.

Det kan lyde banalt, og ifølge Simon Kokfelt er det heller ikke særlig udtalt i løbet en arbejdsdag. Dog er det et mindset, han mener er essentielt for ikke and brænde ud.

  1. Find noget du er god til, og som du kan lide at lave
  2. Brug disse evner til at gøre andre glade
  3. Find glæde i at gøre andre glade

Hvordan holder man panden løftet, når man starter virksomhed?

Fra det sekund cvr-nummeret rammer indbakken, og du officielt er en virksomhed, vil der være udfordringer og frustrationer. Når man skal koordinere en stor leverance med producenten i Asien, men det eneste, I har til fælles, er skoleengelsk og tidspres. Eller når du må nøjes med middelmådig markedsføring, fordi du ikke har råd til en fotograf endnu.

Vi spurgte videobogs-duoen, hvad de har gjort for at holde hovedet højt på rejsen gennem iværksætterland. Hertil udpegede de en række råd og lommefilosofier, som vi har kogt ned to pointer.

Hvis man er meget positiv og iderig, så er man nok iværksætter

1. ”Fokusér på det, du kan gøre noget ved!

Simon Kokfelt er udmærket klar over at livet ikke varer evigt, derfor er det vigtigt for ham at fokusere på de ting, der gør ham glad, og som han kan gøre noget ved.

”Vi har kun det her ene liv, og jeg ser ingen grund til at gå rundt at være sur over ting, man dybest set ikke kan gøre noget ved”, siger Simon Kokfelt.

Hav tankerne på det, du kan gøre noget ved; hæng dig ikke i fortiden, og de fejl du allerede har begået, og lad være med at grue fremtiden og alle de hypotetiske skrækscenarier, din hjerne kan opfinde.

Find ud af, hvad du er god til og brug så meget som muligt af din tid på det. Vi er gode til forskellige ting, og hvis det skal være sjovt at gå på arbejde og virksomheden skal vokse, bliver man nødt til at fokusere på det, man er god til.

”Jeg kunne godt sætte mig og prøve at redigere et billede, men jeg ville aldrig blive tilfreds, for jeg dur ikke til det. Så vil jeg langt hellere betale en fotograf tusind kroner, og vide at det blev gjort ordentligt”, siger Simon Kokfelt

Skab noget for andre!

”Jeg synes det er fedt at få stablet noget på benene, en skitur med vennerne eller en trediveårs fødselsdag (…) – Det essentielle er, at jeg kan gøre nogen glade ved at skabe et eller andet!”, siger Dennis Stotz.

Dennis bliver glad, når han skaber, og han mener, at han blev født som iværksætter. Som barn farvelagde han printerpapir og solgte det til naboen. Og som voksen startede han video-bog.dk sammen med en række andre virksomheder.

Nogen er bare født til at være iværksættere og for dem er den største kilde til glæde at glæde andre, at nå sine mål, og se noget vokse.

Faktaboks

Navn: Simon Pedersen Kokfelt og Dennis Bækgaard Stotz
Alder: 33 og 36
Bopæl: Kjellerup og Aarhus
Virksomhed: Video-bog.dk

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer