Annemette Remmen – at gribe chancen.

Annemette Remmen - at gribe chancen.

Mød Annemette Remmen, grundlæggeren af Bogremmen forlag, der i 2022 greb chancen og startede sin iværksætterrejse. Hendes passion for skrivning, kærlighed til bøger og erfaring som lærer blev drivkraften bag dette eventyr. Det hele begyndte med en blog, men det store skub kom fra en forfatter med en bog, der manglede en udgiver. Nu er forlaget en realitet.

Annemette Remmen, der balancerer mellem iværksætteri og sit lærerjob, har taget udfordringen op med at udgive “HOLMEGAARD – Erindringer,” en værdifuld historisk juvel om de gamle glasmagere på Holmegaard Glasværk.

74490722_2427979440794912_5463792136790999040_n

HOLMEGAARD - Erindringer

Historier har en unik evne til at forene os. De åbner døre til fortiden, giver indsigt og får os til at reflektere over nutiden. Bogen “HOLMEGAARD – Erindringer” giver os et indblik i, hvordan en lille enklave i Danmark satte sig på verdenskortet.

Denne bog indeholder erindringer fra et dedikeret og hårdtarbejdende folk, der formgav glas ikke kun som kunst, men også som brugsgenstande. Deres bidrag til glassets historie har haft en betydelig indvirkning på dansk kulturarv og historieskrivning. En del af vores fælles kulturarv.

Hvad kan erindringerne om Holmegaard?

Erindringerne i denne bog gemmer på et skjult potentiale. Holmegaard Glasværk er nærmest synonymt med dansk glaskunst, og mange af os har et stykke Holmegaard-glas i vores hjem. Det er blevet et globalt brand inden for glaskunst. Men hvor mange af os kender historien bag denne glasproduktion?

Hvem er bekendt med byen og samfundet, der står bag dette imponerende glasværk? Det er en historie om dedikerede arbejdere, der satte Danmark på verdenskortet inden for glaskunst. Denne fascinerende historie afsløres gennem personlige erindringer i bogen “HOLMEGAARD – Erindringer”

Forfatter Linette Bach

“I 2014 besluttede jeg mig for at udforske historien i min barndomsby, Fensmark. Som barn tænkte jeg ikke meget over, hvordan historien var skruet sammen,” siger Linette. Hendes rejse begyndte med projektet “Nye og Gamle Fensmark.”

Projektet udviklede sig til Facebook-siden “Nye & Gamle Fensmark,” hjemmesiden Fensmarkby.dk og endda til udgivelsen af to bøger: “Fortællinger fra Fensmark 1. del” og “Fortællinger fra Fensmark 2. del.”

Nye og gamle Fensmark

“Nye & Gamle Fensmark” er et hjertevarmt frivilligt projekt, der startede tilbage i oktober 2014. Projektet er drevet af dedikerede ildsjæle, og der er flere frivillige, der støtter op om det dagligt.

Projektets arkiv er vokset imponerende og rummer nu omkring 3.500 billeder, 60 personlige erindringer og hele 12 TV-programmer. Hjemmesiden “Fensmark By” er et populært besøgssted, med besøgende fra hele verden, og dette kan verificeres ved hjælp af Google Analytics-data.

Projektet trives også på Facebook, hvor “Nye & Gamle Fensmark” samler folk omkring fælles historie og minder. Dette er et skoleeksempel på, hvordan frivillig indsats kan berige og bevare vores kulturarv.

Målgruppen

Bogen “HOLMEGAARD – Erindringer” tjener flere formål – den informerer, orienterer og formidler. Den henvender sig til en bred målgruppe, herunder voksne med interesse for både generel historie og lokalhistorie. Men den er også relevant for nysgerrige sjæle, der ønsker at dykke ned i, hvad Holmegaard Glasværk har at byde på.

Vigtigst af alt, bogen har potentiale som undervisningsmateriale i folkeskolen. Den kan berige danskundervisningen med litterært arbejde inden for erindringer og hjælpe historieundervisningen med emner som industrialisering, lokalhistorie, kildearbejde og historiebrug. Bogen er også velegnet til projektbaseret læring og kan integrere de 17 verdensmål.

Annemette ønsker, at denne historie når ud til så mange som muligt, og derfor planlægger hun at udgive den som E-bog, Lydbog og gerne hos NOTA, så selv ordblinde kan få glæde af de spændende fortællinger.

Historikerens blåstempling

Ph.d. i historie fra Københavns Universitet, redaktør af Historisk Samfund for Præstø Amts årbog og guide på Stevnsfortet, Mogens Bak Hansen skriver: “Som professionel historiker er jeg virkelig imponeret over kvaliteten i Linettes værk som amatørhistoriker i bogform, på Facebook og på hjemmesiden. Hun har grund til at være stolt af sin formidling

Forlaget Bogremmen

Forlaget Bogremmen er et nyetableret forlag. “HOLMEGAARD – Erindringer” er forlagets første udgivelse.

Bogen adskiller sig fra Linettes tidligere små lokalhistoriske udgivelser ved at stræbe efter at nå en bredere målgruppe. Erindringerne i bogen væves smukt sammen med Holmegaard Glasværks fascinerende historie. For at tage højde for denne vigtige udgivelse, er der valgt et mere luksuriøst coffee table-format.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer