Martin Bjørn 17 år: Vær ydmyg, men skarp! Lær at lytte til andre, og slip for dumme og dyre fejl

Den unge iværksætter, Martin Bjørn, finder stor hjælp ved at være i dialog med mere erfarne iværksættere. Det får ham til at vokse personligt og arbejdsmæssigt, og han råder også andre til at spørge ind og få gode råd.

Martin fra Brøndby var blot 15 år gammel, da han fik afslag på sin ansøgning om et CVR-nummer. Ansøgningen handlede dengang om hans webshop, Le Seul, hvor han blandt andet solgte sæber og badesalt. I dag er han 17 år, og han har stadig intet CVR-nummer. Samtidig er hans iver efter at blive en bedre iværksætter større end nogensinde.

 

Som ung iværksætter træder man i en verden, hvor der er meget at lære. Det gælder også for lidt ældre iværksættere, som også er helt nyklækkede. Det er vigtigt vi ikke bliver for stolte til at lytte til gode råd, for vi kan altid lære noget, og der er megen viden og erfaring at dele af. Der er mange at se op til og mange at konkurrere imod. Det er et miljø, hvor det betaler sig at være ydmyg, men skarp.

“Vær ydmyg, fordi man er ny, fordi man er ung, og man skal passe på med at være for frembrusende. Især, når det handler om noget, man ikke har styr på. Men til alt det man kan finde ud af, der skal man være skarp,” siger Martin.

 

Til hverdag driver Martin Bjørn sin egen blog, martinbjorn.com, hvor han deler ud af de mange råd, han har suget til sig i det danske iværksættermiljø. Han interviewer iværksættere og samler viden sammen til sin 18-års fødselsdag. På denne dag må han officielt blive CVR registreret.

Det er utroligt vigtigt og rigtig værdifuldt at have en coach eller en tæt sparringspartner

Samtale og rådgivning er en stor del af Martins hverdag, og han er drevet af at suge viden til sig. Ifølge Martin er en rådgiver noget af det bedste man kan anskaffe sig, hvis man gerne vil vokse som forretning og som person.

 

“Det er utroligt vigtigt og rigtig værdifuldt at have en coach eller en tæt sparringspartner, som du kan vende både personlige og arbejdsrelaterede ting med. Det har været utroligt givende for mig, med de udfordringer, jeg står overfor,” siger Martin

 

Konkret tænker han på IVN’s grundlægger, Martin Christensen, der over en længere periode har støttet ham og inspireret ham på hans personlige rejse. Martin oplever, at der er en enorm støtte at finde blandt sine medentreprenører, hvis man udstråler det rette mindset.

 

“Hvis du viser, du har en passion, og du viser, du gerne vil frem, så er der en masse mennesker, der gerne vil hjælpe dig,” siger han.

 

Hvad ville du skrive på et skilt, hele verden kunne se?

ALT ER MULIGT

 

“Der er alt for mange der tænker: jeg vil gerne starte en viskomhed, men det kan jeg ikke på grund af det ene eller det andet. Alt for mange drømme bliver slukket i skolen. Det synes jeg er synd. For mig er alt mulig, og sådan synes jeg der er flere, der burde have det.”

Faktaboks

Navn: Martin Bjørn
Bopæl: Brøndby
Alder: 17
Virksomhed: Martin Bjørn I martinbjorn.com

Er du selvstændig? Måske du kan bruges vores mange skabeloner, bla. til ansættelseskontrakter.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer