Katrine Lee Larsen: gør det du brænder for, ikke det investorerne ser penge i!

Skal man sige sit job op og gå all in, når man bliver iværksætter? Ifølge Katrine Lee Larsen er det bedre at starte noget op sideløbende, mens man har en stabil indkomst. På den måde er det lettere at stå fast overfor investorer, som ikke vil det samme som dig.

Katrine har længe været en af nøglespillerne hos bankappen Lunar. Sideløbende har hun dog arbejdet på sit eget hjertebarn, Copenhagen Cartel. Her producerer hun badetøj af genbrugte fiskenet for at holde de blå, indonesiske kystlaguner rene. Det har betydet utroligt meget overarbejde og søvnunderskud, men på grund af hendes purpose, har det været det hele værd.

 

”Når tingene ikke går vildt godt, hvad er det så der får en til at blive ved selvom den er 03:00 om natten og ens øjne gør ondt af at kigge ind i computeren – for mig har det været mit purpose, ” siger hun.

Stærkt purpose

Katrine oplever, at et stærkt purpose er en nødvendighed. Udover at være hendes store motivation, at passe bedre på vores miljø, mener hun også hendes CSR-profil er relevant med nutidens adfærd – som heldigvis går i den rigtige retning. Vi stiller højere krav til, hvad vi putter i indkøbskurven, og hvor vi arbejder. En stærk CSR-profil er guld værd, og det vil være nødvendigt at forsvare den.

 

I jagten efter investorer, har Katrine Lee Larsen mødt mange, der havde penge nok til at søsætte hendes idé, men ikke var helt enige om den retning, hun ville sejle. Da miljøet er Katrines store fokus, og hun har en helt specifik idé omkring hendes brand, var det vigtigt at stå fast og ikke lade investorerne trække hende i en anden retning.

Når tingene ikke går vildt godt, hvad er det så der får en til at blive ved?

”Hvis man holder fast i, hvem er man er, hvad man tror på, og i grundlaget for at man har startet den her virksomhed op, så skal de rigtige [investorer] nok komme på sigt.”

En god måde at værne sig mod de fristende investorer, er ved at have et job ved siden af i starten. Vælger du at sige dit job op, gå all in og fokusere 100% på din nyopstartede virksomhed, kommer økonomien til at styre, og du sætter dig selv i en situation, hvor det kan være svært at takke nej til en investor.

”Fordi jeg har haft et sikkerhedsnet og vidste, at min husleje nok skulle blive betalt, så har jeg ovenikøbet kunne sige nej med ro i maven.” Siger Katrine om sin glidende overgang ind i iværksætterjobbet.

Godt råd til nye iværksættere:

Værn om dit purpose

I alt hvad du gør som iværksætter, er det vigtigt at have dit WHY med dig. Det vil være lykkebringende for det, du laver, og det giver dig fornemmelsen af, at du er på rette vej.

”Fordi jeg tænker purpose før profit, sørger jeg for, at alt er som jeg gerne vil have det, og det et er mig investorerne køber ind på: mine værdier, mine visioner, mig. Virksomhedens tal, og hvem jeg er som person, er to vidt forskellige ting”

 

Dårligt råd du hører i branchen:

“Go big or go home”

I stedet for at opsige sit job, har Katrine valgt at bygge sin virksomhed op ved siden af sit normale job. Det kan hurtigt gå helt galt, hvis man går all in, uden at være sikker på hvad man skal. Samtidig kan man komme til at tage nogle forhastede beslutninger, som kan være katastrofale.

 

”Jeg har kunnet træffe nogle meget mere kompetente beslutninger. Jeg har kunne bevare min integritet, mine værdier, mit purpose hele vejen igennem, fordi økonomi ikke har været styrende”

 

Hvad ville du skrive på et skilt hele verden kunne se?

Purpose before profit!

 

Nye horisonter

I november 2022 stoppede Katrine Lee Larsen som adm. direktør i virksomheden Cph. Cartel, da
hun ikke længere fandt motivation eller energi i rollen som adm. direktør. På nuværende tidspunkt er stillingen overladt til den tidligere Chief Operating Officer, Karina Asbjørn.

Fremover vil Katrine Lee Larsen få rollen som Chief Vision Officer, hvor hun får ansvaret for produktet og branding. Katrine er stadig en aktiv del af både hverdagen i Cph. Cartel, i bestyrelsen og sætter præg på de tiltag, der skal til, for at nå virksomhedens mission.

Katrine er et godt eksempel på, at man som iværksætter skal lytte til sit hjerte og bør nogle gange skifte retning og gå efter nye mål.

Faktaboks

Navn: Katrine Lee Andersen
Alder: 33 år
Bopæl: Østerbro
Virksomhed: Copenhagen Cartel www.copenhagencartel.com
https://www.instagram.com/cphcartel/?hl=da

Interesseret at flere tips og tricks om iværksætteri? Læs vore guide bliv iværksætter her. 

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer