Bjørn og Kent fra Lentii har knækket koden til cofounding og udlever nu drømmen som succesrige iværksættere

Nogle siger man ikke bør starte virksomhed med sine venner. Bjørn og Kent er stærkt uenige. Sammen er de draget ud på et iværksættereventyr baseret på deres fælles rejseerfaring. Her deler de ud af en håndfuld gode råd om do’s and dont’s som partnere.

Lentii er en platform, der skal gøre det nemmere for en gruppe at planlægge en rejse. To af de tre skabere bag siden hedder Bjørn Valentin og Kent Ove Jensen, de er i fuld gang med at søge nye sammarbejder og kapital. Sammen finder de hele tiden nye måder at arbejde sammen på, og det er en spændende og dynamisk process.

Dit team er selve kernen omkring din virksomhed. Den skal fungere og jeres kompetencer skal spille godt sammen. Går det hele op i diskussioner og misforståelser, kommer man ingen vegne. Derfor er det en fordel at teste hinandens samarbejdsevner af i andre samarbejder, for at se hvor godt I fungerer sammen.

Bjørn og Kent mødte hinanden på studiet, hvor de arbejdede sammen på flere cases, og også skrev bachelorprojekt sammen. På den måde kom de ind under huden på hinanden, og lærte hinandens kompetencer at kende. Således opdagede de, at de var et oplagt match.

”Fordelen ved mig og Kent er, at vi har arbejdet sammen i rigtig lang tid. På digital konceptudvikling arbejdede vi sammen i seks/syv cases. Så vi er ligesom ovre den der periode, hvor man finder ud af, hvor man har den anden (…) Vi kender hinandens begrænsninger og kompetencer (…) Jeg VED hvad Kent er god til det, jeg har set det, det er ikke bare noget han siger”

Når du danner et team, handler det ikke bare om at finde nogle, du kan sammen med. Den gode jargon er vigtig, men kompetencerne er centrale for, at I kommer nogen vegne. Her bør I kunne noget forskelligt, og ikke have en ensartet profil. Samtidig bør I have en nogenlunde forståelse for, hvad den anden laver.

”Det bedste team er et, hvor man har overlappende kompetencer. Hvis jeg kigger på det Kent laver og bliver skeløjet og omvendt, så kan vi ikke give hinanden feedback”

Bjørn og Kent har flere gode råd til at få et godt samarbejde op at køre:

 • Beslut hvem, der har det sidste ord om hvad
  “Vi har forsøgt at lave et reelt hierarki, så man har nogle hovedområder, hvor man kan nedlægge veto.”
 • Udtryk dine frustrationer, når de er der
  “Diskussioner, hvor man er frustreret, afføder faktisk noget godt. Man forstår bedre hinanden, og det gør, at man ikke bider frustrationen i sig , og lader den hobe sig op.”
 • Diskussioner er et udtryk for åbenhed
  “Tager du diskussionen, når konflikten opstår, viser du overfor din kollega, at du tør være åben og ærlig, og at du gerne vil høre, hvad deres perspektiv er”
 • Find en, du er forpligtet overfor socialt
  ”Hvis du starter en virksomhed med en, du har en social relation til, er du mere forpligtet til at opføre dig ordentligt og omvendt.”
 • Led ikke efter en partner med en fuldendt idé i hovedet
  “Du får ikke en partner til at springe på en færdig idé. Lad din nye kollega kontribuere, og skab sammen et koncept. Tænk din idé som en sketch, som din nye co-founder må lave om i og skabe med på.”
Det er nemt at forventningsafstemme, men det kan være svært at holde hinanden op på det

Dårligt råd du hører i branchen:

Du skal ikke starte virksomhed med dine venner eller din familie

I nogle tilfælde kan det godt volde problemer at skabe virksomhed med familie og venner. Modsat skal man dog have en god kemi og en venskabelig jargon, for at kunne holde hinanden ud dag ud og dag ind.

”Man SKAL kunne blive venner, man skal synes, det er fedt at hænge ud sammen. Du får en masse nej’er, og dem skal du kunne dele med en, du kan lide”

 

Hvad ville I skrive på et skilt hele verden kunne se?

En Lentii reklame, hvor der stod:

ONE DESTINATION, 8 PEOPLE, 50 SUGGESTIONS

WHAT’S YOUR SOLUTION?

Faktaboks

Navne: Kent Ove Jensen og Bjørn Valentin
Alder: 25 og 28 år
Bopæl: Aarhus
Virksomhed: Lentii

Interesseret i at blive en del af en netværksgruppe? Læs mere om vores netværksgrupper i København eller Aarhus.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer