Baser den nye virksomhed på din erfaring – så bliver din forretning hurtigt konkurrencedygtig

Rigtigt mange iværksættere starter op, fordi de kan se et behov eller en løsning indenfor et felt, de normalt arbejder med. Det er ikke nogen dårlig idé at satse på at gøre noget bedre end andre, og ved at trække på noget faglighed og erfaring, er du på mere sikker grund. Dermed kan du fokusere på at gøre tingene bedre end andre, og du skal ikke bruge kræfter på at lære et nyt fag eller et nyt produkt at kende.

Det er altid en god ide at starte ud med det man er dygtig til og som har et kendskab og/eller passion for. Motivationen for arbejdet vil være høj, og du vil vide at det gøres ordentlig. Som iværksætter er det dog uundgåeligt at blive iført flere forskellige kasketter, som for eksempel regnskab og markedsføring, som gør at man konstant må snuse ny viden til sig og spørge til råds.

Er kernen i din virksomhed din spidskompetence eller yndlingsbeskæftigelse, bliver det helt naturligt dit hjertebarn, og du vil hurtigere kunne tale stolt og selvsikkert omkring det.

Du kan derfor trække på:

 

Din uddannelse
Al viden er et plus, når det handler om at starte for sig selv. Hvis du har en uddannelse indenfor dit fag, er det naturligvis et plus. Har du ovenikøbet valgt at bevæge dig lidt udenfor dine normale bokse i dit arbejdsliv, er det erfaring, der kommer dig til gavn, når du skal tænke bredt for din virksomhed.

 

Arbejde
De fleste oplever at blive prøvet af i mange sammenhænge, når de har “normal” ansættelse. Selvom der er en stor forskel på, hvordan det spænder af, når man er iværksætter, er erfaringerne gode at bygge på. Samtidig kan et solidt netværk i branchen også være med til at øge chancerne for succes.

 

Ledererfaring
Uanset hvor du har samlet erfaring som leder op, er det en god ballast at have med, når din virksomhed vokser og du skal have folk under dig.

 

Livet generelt
Dine hobbyer og dine fritidsinteresser kan også være en styrke i iværksætter sammenhæng. Lidenskab for det du vil, kan være med til at drive virksomheden.

Uanset hvor dine erfaringer kommer fra, er det en klar fordel, at du ikke starter på en frisk i alle sammenhænge. Alt det du ikke skal lære fra bunden, frigør nemlig plads til de ukendte emner, som du også skal igennem.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer