Betal dig fra de økonomiske puslespil – hyr en revisor til at klare ærterne

Det kræver overblik og evnen til at have mange bolde i luften, når du skal starte din egen virksomhed. Her bør du erkende, hvis det ikke er alt du selv kan klare. Her kan revision være en effektiv udlicitering

Som nystartet virksomhed er finanserne ikke de største, og de virker oplagt blot at klare alting selv, uden at hyre hjælp udefra. På nogle områder kan det dog betale sig, og være med til at gøre din virksomhed stabil.
Du kan skære kraftigt ned på mængden af unødvendigt arbejde, ved at sørge for, at der er orden i områderne, der traditionelt kræver disciplin og dedikation.

Særligt når det kommer til regnskab, står mange af, og her vil du kunne spare besværlige timer, og eventuelle dyre fejl, ved at hyre en revisor eller bogholder. Den genfundne tid kan nu bruges på at skabe omsætning. Husk at udgiften til en revisor ikke er meget i forhold til, hvad du kan ende med at skulle af med, hvis der er for meget rod i dine tal.

 

Revision og bogføring
Der er meget stor forskel på de ydelser, du kan finde hos landets revisorer. Derfor er det første skridt at finde en revisor, der passer til dine behov. Her er grundig research nøglen. Du kan eksempelvis vinde meget ved at kontakte potentielle revisorer og høre om de har erfaringer, der lige netop ligner dit setup. Det er fuldt ud tilladt. Udover at de skal kunne varetage netop dine interesser, er det også uhyre vigtigt, at I kan finde ud af at kommunikere sammen, for I kommer til at tilbringe tid sammen flere gange om året.
Husk også at høre, hvilke forventninger han har til dig.

 

Statsautoriseret eller ej?
Titlen “revisor” er ikke beskyttet, og derfor kan alle kalde sig det. Statsautoriserede og registrerede revisorer skal leve op til bestemte lovkrav for at kunne benytte titlen. Dermed ikke sagt at revisorer, der ikke er statsautoriserede eller registrerede, er ulovlige. Du kan finde lige så seriøse og professionelle revisorer, der ikke er statsautoriserede, og som samtidig er billigere.

 

Bogføring
Kan du regnskabsdelen selv, kan du “nøjes” med at ansætte et bogføringsbureau. Disse bureauer kan organisere din daglige bogføring og andre administrative opgaver, som regel til priser, der er lavere end revisoren. De er til gengæld kun interessante for dig, hvis du har helt styr på regnskabsdelen. For ellers kan du lige så godt gå “all in”, og ansætte en revisor fra starten.

 

Regnskabsprogrammer til egen bogføring
Som enkeltmandsvirksomhed eller mindre virksomhed, har innovative regnskabsprogrammer gjort det nemt at holde et solidt overblik over regnskabet, hver eneste måned. Du vil altid kunne se dine præcise tal for hver måned, og dermed have et overblik over, hvornår og hvordan du tjente mest. Når det er tid til årsregnskabet, kan du se alle regnskabets detaljer med et enkelt klik, hvor der vil også være en guide til, hvad der skal tilføjes i hvilke rubrikker.

Derudover findes der en indbygget reminder til at betale moms, hvor der står præcis, hvor meget der skal indbetales. Regnskabsprogrammer kan også lave professionelle fakturaer, som lander direkte i regnskabet. Ligeledes kan du uploade kvitteringer og bilag, blot ved at scanne dem via din telefon.

I oversigten bliver du også mindet om, hvilke de fakturaer du har sendt ud, og kan dermed hurtigt se, hvis der er nogen der overskrider sidste betalingsfrist.

Regnskabsprogrammer fås både i gratis og betalt version, og flere bogholdere tilbyder også at tilknytte denne løsning med deres services. På den måde kan du spare penge ved selv at klare en del af arbejdet, og få sparring om det, du er i tvivl om.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer