Freelance dig vej til dit drømmejob – udvid dit netværk og opbyg din erfaring

Iværksætteri har mange former. For nogle er drømmen om mere frie arbejdstider og mange forskellige arbejdsgivere nok. Så kan de tilbyde deres kvalifikationer og viden og få lov at udfolde deres kompetencer.

En freelancer har ikke nødvendigvis drømme om, at skulle skabe en arbejdsplads for andre end sig selv.

Det vil starte i det små, og freelanceren vil ikke være fast tilknyttet nogen steder, men fri til at vælge opgaver fra højre og venstre, som det passer dem. Her kan freelanceren blive mødt af mange forskellige slags opgaver, og dermed få effektivt stof til CV’et, mens deres kompetencer finpudses.

 

Freelancere er fri for de forpligtelser, der kommer med en fastansættelse. De kan selv sætte deres arbejdstider, og de succesfulde kan fravælge opgaver, som de ikke finder interessante eller som måske ikke passer i deres kalender.

 

Samtidig vinder freelance-tilværelsen mere og mere indpas i de forskellige brancher. Mange vælger at bruge freelancere til konsulentopgaver eller foredragsholdere og i andre lignende positioner, hvor det er en ganske konkret opgave, der skal løses. Her kan de i visse tilfælde svare sig bedre økonomisk end at finde en fuldtidsmedarbejder.

 

Hvis du vil skabe et liv som freelancer, skal du være opmærksom på følgende:

 

  • Det kan kræve mange forskellige arbejdsgivere
  • Mange opgaver sælges til faste priser og ikke på timebasis
  • Freelancere er ofte meget selvstændigt arbejdende
  • Der er en del opsøgende salg i dagligdagen
  • Krav til slutresultat og arbejdsform kan være meget skiftende

 

Her er det vigtigt, at du har styr på din forretningsmodel og idé, samt at du kan din elevatortale forfra og bagfra. Du skal altid være klar til at sikre dig det næste job. Glade kunder vender tilbage, på lige fod med alle andre brancher, og her er tilliden og den vedvarende kvalitet også nøgleord for et langvarigt samarbejde.

 

Er du til gengæld på udsigt efter nogen, der kan løse en opgave for dig i dit iværksætteri, kan en freelancer være den rigtige løsning for dig:

 

  • De skal ikke have pension eller feriepenge
  • Der er ikke nogen krav om opsigelsesperioder
  • Du betaler kun for, det du skal bruge

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer