Har du en årsplan? Den kan hjælpe dig med at realisere dine mål på en struktureret måde

Det er altid godt med en plan. En plan sikrer, at du arbejder mod det helt rigtige mål, og tvinger dig til at træffe nogle beslutninger om, hvordan du skal gøre det. En plan kan også hurtigt blive forældet, da det er umuligt at forudsige, hvad der kommer til at ske.

Find en realistisk tidshorisont, som du kan dele din plan op i. Et udgangspunkt er et enkelt år af gangen. Mindre intervaller kan ende med, at du i stedet for at tænke i større baner, falder i et hul, hvor det er hverdagsting og praktiske gøremål, der fylder din plan. Det er ikke hensigten. Et år er også håndterbart, da du med en smule research kender de love og regler, der findes, samt de krav, der stilles. Du kan planlægge ud fra planlagte lovændringer og lignende situationer.

 

Byg din årsplan op med en kalender, hvor du kan samle og holde styr på vigtige datoer, der har indflydelse på din virksomhed. Du skal fx. udarbejde en tidsplan for dit budget, både udkast, endelige udgave og opfølgning. Det samme gør sig gældende for dit årsregnskab.

 

Du bør skitsere en tidsplan for ledelses-, ejerkreds- og bestyrelsesmøder med angivelse af dagsorden og referater. Det er også her, du kan planlægge medarbejdersamtaler, lønforhandlinger og ferie for dine medarbejdere.

 

Inkluder din markedsføringsplan, for nemt at kunne overskue, hvornår du skal være opmærksom på særlige kampagner og lignende. Både digitalt, analogt og markedsføringsmæssige aktiviteter som messer og lignende skal medtages i dit budget.

 

I takt med, at din virksomhed udvikler sig, kan du justere din årsplan, og det praktiske er, at hvis din plan har vist sig at være fyldestgørende, er det nemt at kopiere den til det efterfølgende år. Har du derimod et problemfyldt år, kan du hurtigt identificere problemområder.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer