Hjemme- eller udekontor? Se fordele og ulemper, og find ud af hvad der passer bedst til dig

Mange iværksættere starter deres nye arbejdsliv hjemmefra. I et hjørne af huset eller lejligheden, står en nødtørftig og flytbar arbejdsplads, hvor du kun kan drømme om at få et større kontor ‘en skønne dag’. Men der er flere muligheder for at komme ud over stepperne på en budgetvenlig måde.

Der er mange fordele, primært økonomiske, ved at have en hjemmearbejdsplads. Udover den åbenlyse post, der opstår ved, at der ikke er udgifter til et kontor eller en decideret husleje, kan arbejdspladsen også trækkes fra i SKAT. Så længe den lever op til kravene om dedikeret arbejdsplads i hjemmet. Tag en snak med en revisor for at finde ud af, hvordan du får dækket dig ind i forhold til din hjemmearbejdsplads.

 

Desværre er der også ulemper forbundet ved at sidde hjemme. Og selvom det er rart, at turen til arbejde skal opgøres i skridt, er det op til dig at vurdere, hvornår det ikke længere er produktivt at sidde hjemme, men på tide at bevæge sig ud i verden.

 

For nogle handler det om at få klare grænser mellem arbejds- og privatlivet. Når de er slørede, kan det have indflydelse på, hvornår og hvor meget du kommer til at arbejde. Er familien hjemme på skæve tidspunkter, kan det være tillokkende at tage en kop kaffe eller lege med børnene, ligesom man også lige kan nå en halv time midt i X-faktor finalen. Det er der bare ikke nogen, der vinder på.

 

På den anden side er der en del vundet ved at have kontakt med andre. Sidder du alene hjemme hver dag, er der ikke nogen at sparre med, og du får heller ikke bygget dit netværk op.

 

Det er således fornuftigt at lade økonomien spille en stor rolle i beslutningen om at drage ud i verden for at arbejde, men det er ikke den eneste faktor, der bør spille ind.

 

Samtidig kan det være rart at have en klar opdeling mellem arbejdsliv og fritid, og derfor flytte dit kontor ud af hjemmets fire vægge. Har du foden i begge lejre hele tiden, kan det føles som om du aldrig har fri, og at du aldrig er 100% til stede hos familien. Det kan have en stressende faktor, og gøre det svært at slappe af. Med et kontor ude i byen, vil du kunne holde fri, når du kommer hjem.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer