Hold øje med regnskabet i hverdagen – og undgå at bilagene hober sig op

Som iværksætter er du helt fri til at vælge hvordan du fylder din hverdag. Det er dog vigtigt, at visse regnskabsmæssige aktiviteter bliver gjort på en daglig basis. Så er du sikker på, at der ikke opstår unødvendige problemer, der kan ende med at tage meget af din tid.

Tag en snak med din revisor så tidligt, som muligt, for at få overblik over, hvilke behov det handler om. Hvis du finder en revisor, der har erfaring med virksomheder, der ligner dine, kan du få gode råd, der er helt uvurderlige i opstartsfasen. Så kan du få dem indarbejdet allerede inden du starter og dermed gøre det nemmere at opretholde.

 

Før regnskab
For at bevare overblikket over din virksomheds økonomi, skal du sørge for, at holde styr på dine indtægter og udgifter. Pengene kan komme ind ad mange forskellige kanaler, og det er derfor vigtigt, at du holder styr på, hvor og hvordan de kommer ind.

 

Fysiske butikker
Kasseapparatet er en nødvendighed for de fleste iværksættere, der starter en fysisk butik. Det er her du kan registrere de betalinger, du har i din butik. Men da kunderne ikke kun betaler med kontanter, er der ikke nok med en kasserapport ved fyraften. Du skal holde styr på de betalinger, der kommer ind via kreditkort, Mobilepay mv.

Samtidig skal du registrere, hvordan pengene kommer fra kasseapparatet til banken.

Udgifterne skal der også være styr på. Har du haft kontante udlæg, skal de skrives ned.

 

De andre butikker
Hvis din virksomhed ikke har en decideret butik, skal du stadig holde hånd i dine indtægter. Der er muligvis ikke brug for daglige registreringer, da du muligvis ikke har en konstant indtægt. Du skal dog stadig have tilpasset dine rutiner. I forhold til tænkte eksempler kunne det være:

  • En netbutik – Handler dine kunder udelukkende på nettet, er der ingen kontanter i spil. Der er til gengæld mange daglige bevægelser i både købs- og salgskolonnerne. Sælger du til andre virksomheder, bliver det oftest på kredit.
  • En foredragsholder – Dine foredrag har en kostpris, men du afholder ikke foredrag hver dag.
    Dermed skal dine rutiner tilpasses disse behov.
  • En netværksbutik – Hvis du køber tjenester ude, for at samle dit produkt, skal du være skarp på, at du ofte kan have rigtigt mange penge ude at flyve, som du skal have et klart overblik over. Ellers bliver det hurtigt en dårlig forretning.

Uanset hvad er der heldigvis hjælp at hente. Også her på IVN.dk

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer