Ledig? Tiden på dagpenge kan være perfekt til at starte for dig selv

Hvis du er gået ledig, og har svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet, kan det være det helt rigtige tidspunkt for dig at starte på din drøm som iværksætter. Ifølge dansk lovgivning er det nemlig fuldt ud tilladt at starte en virksomhed op, mens du går på dagpenge.

Din tid på dagpenge kan være nyttig til at sætte fokus på de ting, der er vigtige og spændende for de fleste iværksættere og gemme de tungere, administrative ting til senere. Det er fx. ikke nødvendigt med et CVR-nummer, før du begynder at se noget omsætning.

 

Det er nu du har ekstra tid til at forberede dig på alle fodfejlene, og også kan teste dine ideer af, og investere mange timer i dem, mens du stadig er sikret en indtægt. Få finpudset din idé, tag tilløb og få skabt det netværk, der skal være med til at bære din virksomhed. Husk blot at angive det hele som en bibeskæftigelse.

 

I takt med at din investeringer af tid stiger, skal du være opmærksom på, at du kun må arbejde 15 timer ugentligt med din virksomhed. Hvis det bliver mere, betragtes det som fuldtidsbeskæftigelse. Du skal også kunne placere arbejdet udenfor regulær arbejdstid.

 

Inden du starter, er det en god idé at tage en snak med din A-kasse om de muligheder og faldgruber, der er forbundet med at starte op. Det er en god idé at have alt på det tørre, så din drøm ikke bliver stoppet, før den kommer ordentligt i gang.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer