Økonomisk Frihed: Camilla Nyvangs vej til opsparing og investering

0246

Mange mennesker ser penge som noget, der skal bruges øjeblikkeligt, men for 26-årige Camilla Nyvang fra Randers er penge en ressource, der bør spares op Der bør bruges med omhu. Hendes fascination af at investere og se sine penge vokse har gjort det muligt for hende at opbygge en stor formue samlignet med sine jævnaldrene. Lad os dykke ned i Camillas tilgang til penge, hendes investeringer og hendes strategier for opsparing.

Opsparing fra konfirmationspenge
Camilla har altid haft interesse for økonomi, inspireret af sine forældre, der begge arbejder i banksektoren. Selv som barn lyttede hun ivrigt til sin fars historier om børsen og hans aktiegevinster og -tab. Da hun blev konfirmeret, besluttede hun sig for at investere en del af sine pengegaver i aktier. Selvom det måske ikke var et betydeligt beløb dengang, var det starten på Camillas rejse som investor. Camilla sørger i dag for at investerer mellem 2.500-5.000 kr. hver måned.

Spareevne og bevidst forbrug
Camillas evne til at spare op skyldes ikke kun hendes indkomst, men også hendes bevidste forbrug. Hun er disciplineret med sine køb og undgår unødvendige udgifter. Hun nyder at optimere sine indkøb og bruger tilbudsaviser for at finde de bedste priser. Selvom hun lever godt, går hun efter den billigste variant af produkterne og køber kun det, hun har behov for. Hun har tillært sig selv, at hun ikke behøver materielle ting, men i stedet friheden til selv at bestemme. Hvis ikke hun ønsker at arbejde, kan hun lade være med dette – og den frihed kan ikke købes for penge, men den kommer af et solidt fundament og lave faste udgifter.

“Økonominørden” er hendes SoMe alias
Camilla har en passion for at forstå sin økonomi og overvåger omhyggeligt sine konti. Hun bruger sin fritid på at dele økonomiske tips på sin hjemmeside, Instagramprofil og YouTube-kanal under navnet “Økonominørden”. Hun deler eksempelvis information om betalingsserviceaftaler og hvordan man undgår unødvendige gebyrer. Camilla nørder også abonnementer, minimering af faste udgifter og anbefaler at minimere antallet af dem for at undgå at betale for unødvendige tjenester.

Hjælp til at spare

  1. Lav din indkøbsliste løbende, når du bruger det sidste af noget eller begynder at mangle. Se kun efter det, du mangler i tilbudsaviserne – ikke bare efter, hvad der er billigt.
  2. Gennemgå dine udgifter. Begræns antallet af dine månedlige betalinger, såfremt der er gebyr på nogle PBS-betalinger.
  3. Minimér dine faste udgifter. Måske kan du leje et værelse ud?
  4. Start med at investere tidligt. Også selvom det blot er 100-500 kroner om måneden. Lidt er bedre end intet. Lav gerne en fast overførsel til opsparing.
  5. Begræns antallet af indkøbsture. Måske kan det fungere for dig at handle online, så du ikke fristes af spotvarer.Kilde: Camilla Nyvang/okonominorden.dk

Penge som frihed
For Camilla handler opsparingen ikke om at leve et luksuriøst liv, men derimod om frihed og uafhængighed. Hun ønsker ikke at være bundet til lån eller et traditionelt 8-16 job. Hendes drøm er at opbygge sin bogholdervirksomhed og ansætte medarbejdere, så hun kan reducere sin arbejdsuge og opnå økonomisk uafhængighed. Selvkontrol og økonomisk frihed er nøglebegreber for hende.

Camilla Nyvangs tilgang til penge, opsparing og investering har gjort det muligt for hende at opbygge en betydelig formue på relativt kort tid. Hendes bevidste forbrug  og evne til at optimere sine indkøb har hjulpet hende med at spare betydelige beløb hver måned. Camilla har stort fokus på, hvad der skaber værdi for hende og hendes familie, hvorfor pengene bruges på at skabe en større personlig værdi. Hendes passion for økonomi og ønske om økonomisk frihed driver hende til at dele sine erfaringer og råd med andre. Camilla er et eksempel på, hvordan opsparing og investering kan føre til økonomisk uafhængighed og frihed.

Faktaboks

Navn: Camilla Nyvang
Bopæl: Randers
Alder: 26
Virksomhed: Randers Bogholderen ApS / Økonominørden

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer