Udenlandske varer, godkendelser og told – sørg for at ingen kan sætte en finger på dine importaktiviteter

Starter du en virksomhed, der skal importere varer fra udlandet, skal du være opmærksom på, at visse varer kræver godkendelser. Andre varer har pålagte punktafgifter og told eller ligefrem kvoter.

Indenfor EU
Normalt findes der ikke restriktioner på import af varer indenfor EU. Godkendelser og lovkrav er generelt fælles for alle lande, men der findes undtagelser. Særligt når det gælder forskellige former for kemikalier og medicin. Tilladelserne til fødevarer kan også variere, da der er forskellige regler for tilsætningsstoffer i mange lande.

Told er der heller ikke noget af indenfor EU, ligesom der heller ikke er kvotebegrænsninger. Til gengæld kan du rende ind i punktafgifter på visse varer.

 

Udenfor EU
Mange varer fra lande udenfor EU kræver en godkendelse, for at kunne importeres til Danmark.

Særligt fødevarer, elektronik og legetøj har disse krav.

Told kan også ofte variere meget, afhængigt af hvilket land varen kommer fra. Der kan også være kvoter, der er defineret for at beskytte industrierne herhjemme.

 

Varenumre
Alle varer i Danmark har et varenummer. Dette kan hjælpe dig til at finde oplysninger om told, godkendelser, punktafgifter og kvoter. Vælger du at importere en vare, der ikke har et varenummer, vil du få ét tildelt, når du starter op.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer