Konkurrent eller kollega? Mød dit netværk, få effektiv sparring og vækst din forretning

Langt de fleste iværksættere værdsætter råd og feedback fra andre iværksættere. De bruger derfor ofte mange kræfter på at kultivere et solidt netværk, der kan være behjælpelige i forskellige situationer. Både med gode råd og inspiration.

Der er mange måder, at skabe netværk på. Det danske iværksætter scene er en industri i vækst og der er workshops, seminarer, teambuilding, og diverse networking events, som bringer folk sammen på tværs af brancher og på tværs af erfaring.

Det er ganske effektivt til at finde talenter, der har netop de kompetencer, du står og mangler, for at kunne bringe din virksomhed videre. Det kan være en potentiel samarbejdspartner, en freelancer, en ny kollega eller måske endda en co-founder. Du kan møde mennesker af alle slags til disse events, hvor fællesnævneren er, at de alle brænder for iværksætteri og at gå fra idé til virkelighed.

Du kan med fordel benytte dig af disse events til at udvide dit netværk, og finde nye kompetencer, mens du får effektiv sparring fra de mere erfarne i din branche. Nogle vælger at se disse som konkurrenter, men er du helt nystartet, kan det være en dum strategi. Disse personer har været på banen i flere år inden for din branche, og vil derfor have meget erfaring at dele af. Starter i venskabeligt ud, bliver I ikke hinandens trussel, men vil i stedet fungere funktionelt i netværket.

Hvis du har for mange kunder til at kunne håndtere dem, kan din erfarne samarbejdspartner hjælpe til med dine kunder, ligesom du kan med hans/hendes. Samtidig vil denne person være din go-to, når du er i tvivl om noget inden for branchen. Er du selvsikker nok omkring dit erhverv, gør det ikke noget at der er nogen at dele kunder med. I kommer ikke til at tvinge hinandens priser i sænk. I vil derimod øge den høje service overfor jeres kunder, og vil vokse med kompetencer og erfaring.

Udover de fysiske møder, hvor du kan udbygge dine netværker, findes der også steder som her på IVN.dk og i vores gruppe på Facebook, hvor du nemt og hurtigt kan række ud til andre ligestillede iværksættere, for hjælp og sparring.

Vores forum er effektivt til at spørge til råds om stort som småt, og vi mener altid at det er bedre at spørge én gang for meget end én gang for lidt. Gennem netværket vil du også kunne finde professionelle, som kan hjælpe dig med juridisk, revision, marketing og meget mere, til at få styr på din virksomhed 360 grader rundt.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer