Louise Castella – drømmen om en anderledes børnebog

Mød Louise Castella, der er med i en af vores kvindelige netværksgrupper, hun arbejder som ansøgningskonsulent i sit eget firma, hvor hun bl. a. laver fondsansøgninger. Nu er hun også børnebogsforfatter og har en historie og en familiekonstellation der skiller sig ud fra de fleste. Hun har længe haft en børnebog på vej, men for at den kan blive en realitet, har hun brug for jeres hjælp  Her forklarer hun det med sine egne ord

Børnebog Louise Castella

Bogen udgives, efter planen, i vinterferien 2024 hos Wadskjær Forlag – og guderne skal vide at børnebogsområdet ikke er nemt! Det er svært at sparke dørene ind til forlagene, og der er stor konkurrence på området. Så jeg har været 50 % heldig…. Og måske 50 % original, hvis jeg altså selv skal sige det. 😉 #trutrutiegethorn

Så dette er virkelig en gylden chance for mig! Bogen har været flere år undervejs, og jeg har kæmpet for at komme her til! #oneshotoneopportunity

Derfor rækker jeg nu ydmygt hånden ud efter din hjælp til at realisere min kæmpe drøm, som vil være til glæde for mange familier! Dog er en betingelse for udgivelse, at jeg kan lægge 10.000,- i egen betaling til forlaget.

Derfor går din støtte til:

– Egen finansiering til forlaget på 10.000,-

– Finansiering og produktion af rewards særskilt (bøger, malebøger, plakater og postkort) på 15.000,-

– Markedsføring – herunder fotograf 5000,-

Louise Castello bjørn

Der opblomstrer hele tiden nye familieformer

Vores samfund ændrer sig hele tiden, og min store forhåbning er, at det også kan ses i børnelitteraturen. Den traditionelle familie er ikke længere den eneste måde at være en familie på. Der er stadig fordomme omkring det at være forældre med handicap, at være donorbarn – men også at være adoptivbarn, plejebarn, barn i regnbuefamilie mv., som også er målgrupper, bogen vil kunne henvende sig til.

Jeg forestiller mig på samme vis, at disse børn også kan føle sig anderledes i sin måde at være familie på, når de sammenligner sig med venner i ”traditionelle” familier. Bogen er skrevet til de børn, som kan spejle sig, men bestemt også til de børn, hvis forældre ønsker at give dem en ny indsigt.

Med andre ord; ALLE kan få glæde af dette fine eventyr.

Louise Castello bjørn 2

Børnebogen Danmark mangler

Jeg er forfatter til b(j)ørnebogen Benny Bjørn – Er du min far? Den handler om det at leve i en anderledes familiekonstellation; som både indebærer at leve med et fysisk handicap og det at være donorbarn. Bogen tager udgangspunkt i en bjørnefamilie i skoven og er fortalt som et eventyr.

Handlingen kredser sig om lille Benny Bjørn, som på sin seksårs fødselsdag får at vide, at et andet dyr i skoven har hjulpet Far Bjørn med, at Benny Bjørn kunne komme til verden. Mor Bjørn sidder i kørestol og Far Bjørn har kun ét ben. Benny Bjørn begiver sig nu ud på en rejse i skoven, i jagten på at finde sin ”rigtige” far, hvor han møder tre forskellige dyr. Ved hver af dyrene tror han, at de er hans far, men forskellen på dem og Benny Bjørn er altså for stor. Sukkende må han hver gang lede videre for til sidst at møde Onkel Bjørn i en grotte. Her skal det endelig vise sig, at det er Onkel Bjørn, som har hjulpet Far Bjørn til, at Benny Bjørn kunne komme til verden. Benny Bjørn vender hjem med en ny forståelse af, at Far Bjørn er hans far af hjertet og jo hele tiden har været hans ”rigtige” far.

Bogen er tiltænkt som et værktøj til forældre, der har et donorbarn. Den skal opmuntre til den tidlige og løbende dialog omkring barnets ophav. Men bogen er ikke blot et værktøj; den er en spejling til donorbørn, som giver mulighed for at skabe deres eget narrativ – så deres selvbillede styrkes.

Med bogen ønsker jeg at afspejle diversiteten i samfundet i børnelitteraturen – lige præcis som den er. Jeg ønsker at vise, at forældre med handicap sagtens kan være fantastiske forældre! Jeg ønsker at vise, at familier ikke nødvendigvis er bundet af blodets bånd, men af kærlighed og følelsen af at være forbundet!

En lille læse-smagsprøve

”Men pludselig møder han det første dyr på vejen . Det er Ulrik Ugle! ”Woooh woooh” siger Ulrik Ugle. ”Hvorfor ser du så trist ud, lille Benny Bjørn?”. Benny Bjørn kigger op i træet til Ulrik Ugle og siger: ”det er fordi Far Bjørn har fortalt, at et andet dyr fra Eventyrskoven har givet sin haletudse til Far Bjørn, så jeg kunne komme til verden. Er du så min rigtige far?” spørger Benny Bjørn. ”Ak, min lille ven. Jeg er jo lille og kan flyve, du er stor og klatrer i træer. Vi er ikke det samme dyr” siger Ulrik Ugle, mens han ler på en gammelklog måde. ”Du må lede videre, lille Benny Bjørn”.

En helt normal unormal familie
Børnebog Louise Castella crowdfunding

 En helt normal unormal familie

Bogen tager afsæt i min egen lille familie. Både min kæreste Morten og jeg er kørestolsbrugere, og så̊ har vi sammen vores ”kropskapable” søn Melvin på tre år, som er donorbarn. Morten er født med kræft i rygmarven, og jeg fik en virus i rygmarven som 13-årig. Bogen er skabt ud fra vores eget behov om, at fortælle vores søn om hans donor. Bogen baner vejen for en positiv indgangsvinkel, til at åbne for en (k)ærlig – omend udfordrende samtale med sit barn.

Hensigten med bogen er ikke, at barnet skal få den store aha-oplevelse, men derimod at få det ind med ”modermælken”, og gradvist blive præsenteret for, at det er barnets virkelighed at have en donor. Min klare overbevisning er, at det styrker relationen mellem forældre og barn at være ærlig over for barnet tidligt i livet. Jeg forestiller mig, at det er mere spiseligt sådan, fremfor en skelsættende samtale, når barnet fylder 18 år.

Jeg er uddannet socialrådgiver med erfaring og interesse inden for børneområdet. Mit hjerte banker for børn – særligt børn med andre livsvilkår. Derfor var det for mig også nærliggende at skrive en børnebog som mit hjerte-projekt, hvor jeg på den måde kan inspirere og dele ud af den tilgang, jeg selv har, til det at have et donorbarn.

Der findes i forvejen donorbøger med menneskeillustrationer, men for mig kan det godt blive for ”pjeceagtigt”. Derfor er Benny Bjørn fortalt i dyrenes verden, som et eventyr, da jeg mener, der ligger rigtig meget læring i eventyr; om bl.a. etik, moral og følelser.

Min drøm for fremtiden

Jeg drømmer om, at bogen bliver en samtalebog, som også kan bruges af pædagoger og lærere i institutioner og skoler – under f.eks. emneuger eller lignende; eller blot almen dannelse. Jeg har en klar vision om at gøre Benny Bjørn til et univers, med en serie af flere bøger, som tager hånd om emner, som kan være svære at tale med børn om. Mit næste skridt må være at få bogen indtalt som lydbog, så forældre og børn med synshandicap også kan få glæde af bogen.

Det går pengene til:

– Egen finansiering til forlaget på 10.000,-

– Finansiering og produktion af rewards særskilt på 15.000,-

– Markedsføring – herunder fotograf 5425,-

Er jeg heldig at opnå et højere beløb end de målsatte 30.425,- vil pengene yderligere gå til:

– Oversættelse af bogen

– Lydbog

– Egen finansiering på min næste bog i serien.

Jeg håber inderligt, at du har lyst til at støtte mit projekt. Det ville betyde så meget for mig! Tusind tak fordi du læste om mit projekt og udviste interesse uanset hvad.

Du kan støtte her crowdfunding.coop.dk

Du er hjertelig velkommen i min Instagram stue lige her, hvor du kan lære mig lidt bedre at kende 🙂

De kærligste hilsner,

Louise

Faktaboks

Navn: Louise Castella
Bopæl: Frederiksberg
Alder: 29
Virksomhed: Louise Castella

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer