Må du overhovedet starte for dig selv? – Sørg for du ikke har noget i klemme fra din tidligere arbejdsplads

Inden du starter for dig selv, er det en god idé at du sikrer dig, at du ikke har forpligtelser over for din gamle arbejdsplads. Disse lægges normalt ind i din ansættelseskontrakt og skal sikre din tidligere arbejdsplads mod, at du stikker af med kunder og viden.

For mange vil det ligge lige til højrebenet, at starte op selv, indenfor den branche de allerede arbejder i. Netop af den grund vælger mange virksomheder at have særlige forpligtelser i ansættelseskontrakten.
Undersøg den grundigt, før du overhovedet overvejer at opstarte en konkurrent til der, hvor du er nuværende eller tidligere ansat.

Der er to måder, hvorpå virksomheder sikrer, at deres medarbejdere ikke stifter konkurrerende virksomhed efter ansættelsens ophør.

 

Konkurrenceklausul:
I klausulen er der aftalt en periode efter din ansættelses ophør, hvor du ikke må udøve bestemte former for virksomhed. Både i din egen nystartede virksomhed, og i et nyt ansættelsesforhold. Dette kan være afgrænset indenfor et bestemt geografisk område eller en specifik branche.

Uanset udformningen af begrænsningerne, er en konkurrenceklausul altid afhængig af, at du kompenseres økonomisk med min. 50% af din løn månedligt, så længe virksomheden opretholder kravene. En konkurrenceklausul kan opsiges med en måneds varsel.

 

Kundeklausul:
Denne fungerer i bund og grund på samme måde som konkurrenceklausul, men afholder dig kun fra at henvende til din tidligere arbejdsplads’ kunder. Der er ligeledes både krav om kompensation og varsel, ligesom den også har en opsigelsesperiode.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer