SKAT: Sådan beregner du, hvor meget du skal betale pr måned

Du betaler skat af din virksomheds nettoindtægt. Altså først, når alle driftsomkostninger er trukket fra.

SKAT for virksomheder minder lidt om den måde din personlige skat udregnes, da der er visse fradrag, der kan have indflydelse på, hvor meget du ender med at skulle betale.

Den helt store forskel mellem den skat lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende skal betale skat på, viser sig på den måde skatten opkræves på.

Forskudsopgørelse
Inden begyndelsen af et skatteår, skal du opgive, hvor meget du forventer af tjene i det pågældende år. Dette udregnes som B-skat, der skal indbetales på månedsbasis.

 

Årsopgørelse
Ved årets udgang kommer der, ligesom for lønmodtagere, en selvangivelse. Denne skal tilpasses og du skal have indsat alle de indtægter du har haft i løbet af året.

Alt efter virksomhedsform, skal du ikke nødvendigvis indsende dit regnskab, men have det klart, hvis SKAT på et tidspunkt ønsker at se det. Er du enkeltmandsvirksomhed skal du ikke indsende dit regnskab. Det skal du til gengæld med enhver selskabsvirksomhed.

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer