Hvordan laver man en god forretningsplan?

Når du starter virksomhed, skal de selvfølgelig have styr på, hvordan man laver en god forretningsplan. IVN rådgiver og svarer på, hvordan man laver en god forretningsplan og hvad den bør indeholde.

Hvordan laver man en god forretningsplan

Når du har fundet den bedste iværksætteridé, så er det på tide at du rykker videre til etablering og kortlægning af din forretningsplan. Først og fremmest skal du sørge for at få skabt et overblik over din situation – og du skal lave en del research, før du kan sætte dig ned og formulere din geniale plan og strategi. Forretningsplanen skal give et solidt overblik over din virksomheds potentialer – som bliver lette at pitche for banker, investorer og dit netværk.

Hvad indeholder en god forretningsplan?

Det er i fasen, hvor du formulerer din forretningsplan, hvor du for alvor sætter din virksomhedsidé under lys og lue.

Research, research, research. Du har nok allerede lavet en del research, når du har udarbejdet din geniale idé. Men der skal endnu mere undersøgelse og vurdering til når du skal konkretisere planen med virksomheden – og finde ind til kernen af, hvad du vil sælge og til hvem. En del af din research bør også være fokuseret at forstå kundernes adfærd og behov, samt hvordan du holder dig på forkant med konkurrenterne

Start med at undersøge markedet! Alt efter, hvordan det specifikke marked ser ud, kan det have betydning for, hvordan og hvor du skal sælge dit produkt eller ydelse. Her skal du kigge mod dine største konkurrenter og mulige kundesegmenter. Det er også vigtigt at have det rette indtryk af markedet, når du skal kortlægge dine markedsføringsaktiviteter, som du skal have særligt fokus på i opstartsfaserne, for at tiltrække så mange kunder til dit brand som muligt.

Du kan i forbindelse med forretningsplanen også lave en SWOT-analyse – eller risikovurdering – af virksomhedens svagheder, styrker, muligheder og begrænsninger. Det vil i sidste ende give dig en langt mere realistisk konkretisering af dine planer og idéer med virksomheden. På den måde, får du sat virksomheden på rette kurs fra start!

Læs mere om, hvad en forretningsplan er, og hvilke fordele den har, her

Det kan godt være uoverskueligt at skulle udforme en forretningsplan alene, uden mulighed for sparring.  I den forbindelse kan du med fordel bringe din forretningsplan til netværksgrupper bestående af andre iværksættere, der står i samme situation som dig. Som medlem af IVN bliver du sat sammen med relevante netværksgrupper, som kan hjælpe dig og din virksomhed på den rette kurs mod succes. Læs mere om netværksgrupper her.

 

Vi bruger Cookies på dette site for at forbedre brugeroplevelsen og indhente statistik til intern såvel som ekstern brug.

Ved at klikke på et link på siden giver du os tilladelse til at lægge cookies på din computer